Mehmet Barlas: Erdoğan ve Nobel Barış Ödülü

"Erdoğan Nobel'e aday gösterilir mi, ya da Erdoğan bunu kabul eder mi, bu soruların cevabını bilemem"

Fotoğraf: AA

Sabah yazarı Mehmet Barlas, eski bir Pentagon yetkilisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği “En azından Nobel’e aday gösterilmeli” şeklindeki ifadelerini köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, bugünkü köşe yazısında eski Pentagon Müsteşarı Dov S. Zakheim’in ifadelerinin “muhalif medya tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını” öne sürdü. Tahıl anlaşmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Barlas’ın köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Ukrayna buğdayının yola çıkması için bütün hazırlıklar tamamlandı. Eğer bir aksama olmazsa buğdayı taşıyacak gemi bu sabah boğazlara gelecek. Bu sebeple, Pentagon eski Müsteşarı Dov S. Zakheim, The Hill gazetesi için yazdığı 'Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Zaferleri' başlıklı makalede 'Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmeli' dedi. Makalede çok önemli detaylar var. Tahıl anlaşmasının adeta bir cankurtaran gibi dünyanın besin krizine bir çözüm olduğuna vurgu yapılıyor ve eğer bu soruna çözüm bulunmasaydı Avrupa'nın kitlesel bir göç tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğinin altı çiziliyor. Bizdeki muhalif medya itibarsızlaştırmaya çalışsa da bu haber elbette batı medyasında da yankı buldu. 'Erdoğan Nobel'e aday gösterilir mi?' ya da 'Erdoğan bunu kabul eder mi?' bu soruların cevabını bilemem. Ama bildiğim bir şey var. Tahıl anlaşması Avrupa'nın kıtlık tehlikesinin önüne geçen tarihi bir belgedir. Bu başarının altında ise Erdoğan'ın diplomasideki tecrübesinin imzası vardır.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU