Davutoğlu'ndan Erdoğan'a videolu yanıt: Liyakat nerede, ihanet kimde?

Erdoğan'ın, "Onlar o makamlara kendileri layık oldukları için gelmediler" açıklamasına Davutoğlu paylaştığı bir video ile yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında AK Parti iktidarında kesintisiz 13 yıl bakanlık yapmış olan Ali Babacan ve hem bakanlık hem de başbakanlık koltuğunda oturan Ahmet Davutoğlu için "Onlar o makamlara kendileri layık oldukları için gelmediler" demesinin yankıları sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem Babacan hem de Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter üzerinden verdiği yanıtta "13 sene layıkıyla Dışişleri ve Ekonomi bakanlıkları yaptım. Madem keramet sizde 2018'den beri kaç bakan değişti, buldunuz mu çare?" dedi.

Davutoğlu'ndan ikinci yanıt videolu geldi

Katıldığı bir televizyon programında "Erdoğan da hesap vermeye hazır olacak. Hukuki dava açmayı düşünüyorum. Kimse başbakanlık yapmış birini ihanetle suçlayamaz. Tayyip Erdoğan'ın zihnindeki sadakat, körü körüne kendisine, şahsına sadakattır. Asla! Hiçbir Müslüman, şahsa sadakatla yükümlü değildir. Allah'a, millete ve ilkelere sadakatla yükümlüdü" diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise ayrıca bir video paylaşımı ile Erdoğan'a yanıt  verdi.

Davutoğlu'nun "Sayın Erdoğan'a soruyorum: Liyakat nerede kaldı, ihanet kimde ? Samimi kitlelere soruyorum: Dava kimin ellerinde?" notuyla paylaştığı videoda Erdoğan'ın daha önce kendisinin başbakanlığını ilan ettiği açıklamasından bir bölüm ile yine kendisinin açıklamalarından kesitler ve Doğu Perinçek ile Devlet Bahçeli'nin bazı açıklamaları da yer aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU