Irak'ta IŞİD saldırısında 6 polis öldürüldü

Irak'ın Salahaddin kentindeki saldırıda 6 polis hayatını kaybederken güvenlik güçleri Kerkük'te IŞİD'e karşı "sert irade" operasyonunu başlattı

Fotoğraf: AA

IŞİD'in Irak'ın Salahaddin kentinde federal polis gücüne ait bir gözlem noktasına düzenlediği saldırıda 6 polisin öldüğü, 3 polisin yaralandığı bildirildi.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağından yapılan yazılı açıklamaya göre,IŞİD militanları Salahaddin kentinin güneyinde yer alan Mıtıbiçiye yakınlarında federal polis gücüne ait bir gözlem noktasına otomatik silah ve el bombalarıyla saldırdı.

10 -15 kişilik bir grup tarafından düzenlenen saldırıda 6 polisin öldüğü, 3 polisin yaralandığı belirtildi.

IŞİD'liler ile polis arasında çıkan çatışmanın yaklaşık bir saat sürdüğü kaydedildi.

Saldırıdan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı ve bölge teröristlerden tamamen temizlenene kadar operasyonun süreceği ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kerkük'te "sert irade" operasyonu 

Diğer yandan Irak güçleri, Kerkük kentinin güney kırsalında IŞİD'e karşı "sert irade" adı verilen geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Kerkük'ün güneyindeki Kara Çok Dağları yakını ve kırsalında başlatılan operasyona Irak Hava Kuvvetleri de destek veriyor.

Operasyonda bir IŞİD militanının öldürüldüğü, örgüt mensuplarınca kullanılan çok sayıda sığınağın imha edildiği belirtildi.

Kentin güneyindeki Mama Dağı yakınında bir teröristin de yakalandığı kaydedilirken, operasyonun hedefinin "bölgenin IŞİD terör örgütünden tamamen temizlenmesi" olduğu ifade edildi.

IŞİD, 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, sözkonusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Başbakan Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Irak'ın IŞİD temizlenmesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU