Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için yeni ihale

Geçici teminat bedeli 75 milyon TL olarak belirlendi

Fotoğraf: AA

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirileceğini duyurdu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, geçici teminat bedeli 75 milyon TL olarak belirlenen ihaleye 27 Eylül'de kadar teklif verilebilecek.

İhaleye gerçek ve tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecekler. Yatırım fonları ancak ortak girişim grubuna dâhil olarak ihaleye katılabilecek. Ortak girişim grubu sadece yatırım fonlarından oluşamayacak. Ancak yatırım fonlarının hissedarı olduğu tüzel kişiliğe sahip şirketler tek başlarına veya ortak girişim grubuna dahil olarak ihaleye katılabilecekler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lira ile Koç Holding iştiraki TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ vermişti.

Rekabet Kurulu, 21 Ekim 2021'de Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ tarafından devralınması işlemini onaylamıştı.

Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edilmişti.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU