İsmail Saymaz: CHP, Erdoğdu ve Torun'dan istifalarını istedi

"Öğrendiğim kadarıyla bir genel başkan yardımcısı, dün Erdoğdu ve Torun'u arayarak, partiden istifa etmelerinin beklendiğini iletti"

Fotoğraflar: AA, Twitter

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, ortaya çıkan telefon kayıtlarının ardından, bir genel başkan yardımcısının dün CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eşi CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi avukat Tuba Torun'u arayarak partiden istifa etmelerinin beklendiğini ilettiğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz'ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eşi CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Tuba Torun'un ses kayıtları CHP'yi harekete geçirdi.

Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası "Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" dedi.

Öğrendiğim kadarıyla bir genel başkan yardımcısı, dün Erdoğdu ve Torun'u arayarak, partiden istifa etmelerinin beklendiğini iletti.

Bir CHP yöneticisi, şöyle dedi:

"Kendileri bu açıklamadan sonra ne yapmaları gerektiğini anlamıştır. Anlamadılarsa başka şeyler devreye girer. Kendilerine açık açık söylenir. Erdoğdu'nun eski eşi kapı kapı dolaşıp anlatıyordu."

 

Halk TV, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU