Ekrem İmamoğlu'nun özel koleksiyonu sergilenmeye başlandı

İmamoğlu’nun Galeri Beylikdüzü’nde sergilenen koleksiyonunda 400’ün üzerinde eser yer alıyor

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1990’lı yıllardan bu yana oluşturduğu özel koleksiyonunda yer alan eserlerden oluşan sergi, Galeri Beylikdüzü’nde açıldı.

İmamoğlu’nun kurucusu ve onursal başkanı olduğu Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı tarafından kente kazandırılan yeni sanat mekanının açılışına sanat ve siyaset dünyasından bazı isimler katıldı. İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, İstanbul’un binlerce yıllık medeniyet birikimiyle büyük bir koleksiyoncu olduğunu söyledi.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

İstanbul, fırsatlarla dolu bir şehir. Tarihler boyu bu kadar değeri içinde barındırmış ve hala çok iddialı bir şehir. Hak ettiği değeri, hak ettiği pozisyonu İstanbul'a kazandırabildik mi? Ne yazık ki değil. Mutlaka hak ettiği değeri bulmalı. Keza İstanbul, sadece bu kentin değerli olması anlamına gelmiyor. Bütün bu coğrafyanın odak noktası, sorumluluğumuz, sadece bu kentin insanlarına değil; bana göre İstanbul adına bu geniş coğrafyaya dönük bir sorumluluk.

d2e089a5-8eac-43e1-927f-86bb16e67f91.jpg
Fotoğraf: AA

Farklı kuşaklardan, farklı tekniklerden eserlerin bir araya geldiğini gördük. Bazen ‘Ne kadar güzel bir şey birikmiş’ diyorum yan yana görünce, onun şevki bende çok daha farklı bir yere erişti. Eserlerin sahiplerinin bir kısmı bugün aramızda. Katılamayanlar da var. Bir de hayatını kaybedenler var. Her birine yürekten teşekkür ediyorum. Eserlerini inşallah ebediyete kadar muhafaza etmek ve daha da geliştirmek adına bu mücadeleyi vereceğim.

51ecab41-b2c9-407f-8673-b33cb1b169ac.jpg
Fotoğraf: AA

İstanbul’un sadece merkezi konumdaki semtleri değil, bütün ilçeleri bu tarz ortamlarla, etkinliklerle kabiliyetlerini artırsın istiyoruz. Çünkü bu şehirde herkes o şansa sahip olmalı. Öyle olduğunda toplumsal huzuru beraberce tesis edebiliriz. Aynı zamanda burada bu sanat mekânı farklı özellikleriyle -ki bir e-baskı atölyesi de burada hayat bulacak- buluşacak. Bir de Eşim Dilek Kaya İmamoğlu’yla beraber buranın sanatçıları destekleyen bir merkez olmasını diledik. Bu konuda da özellikle yeni mezun ya da kariyerinin başındaki sanatçıları, kadın sanatçıları önceleyen bir anlayışla hareket edeceğiz. Kişisel sergisini açan sanatçılara burası ev sahipliği yapsın istiyoruz. Bunun yanı sıra zaman içerisinde genç sanatçılarla birlikte sadece Türkiye'nin değil küresel bazda da bazı etkinliklerle, buluşmalarla bağını artıran bir yapıyı buraya kazandırmak arzusundayız.

6d811af7-253f-4734-9c35-dd5bbfcbb7d3.jpg
Fotoğraf: AA

Koleksiyonumu geliştirmeye devam edeceğim. Hafta içi burayı vatandaşlarımızla paylaşacağız. Onların da gezmelerini sağlayacağız. Bir nevi artık vatandaşlarımıza, hemşerilerimize süreci emanet edeceğiz

Konuşmasının ardından davetlileri 400’ün üzerinde eseri gezmek için sergi salonuna davet eden İmamoğlu, konuklarıyla eserlerle ilgili sohbet etti.

İmamoğlu’nun koleksiyonu hakkında

Galeri Beylikdüzü’nün ilk sergisi ‘Ekrem İmamoğlu Özel Koleksiyonu’nun küratörlüğünü İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat üstlendi. 103 sanatçının imzasını taşıyan eserler, illüstrasyondan desene, gravürden heykele, baskı sanatından dijital sanata yaklaşık 100 yıl boyunca devam eden bir ifade arayışının döngüsüne ışık tutuyor. Koleksiyonda 400’ün üzerinde eser yer alıyor.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU