Kremlin: Tahıl koridoru konusunda Türkiye ile iletişim halindeyiz

Ukrayna'dan tahıl koridoru açılması ile ilgili konuşan Peskov, Rusya'nın Türkiye ile iletişim halinde olduğunu ancak Ukrayna tarafında hala çok fazla belirsizlik olduğunu söyledi

Fotoğraf: Reuters

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'dan tahıl koridoru açılması ile açıklamalarda bulundu.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'dan tahıl ihracatı konusunda Türkiye ile iletişim halinde olduğunu ancak Ukrayna tarafında hala çok fazla belirsizlik olduğunu belirtti.

Peskov, Ukrayna'nın limanlarının mayınlardan temizlenmesinin "zaman alacağını" ancak Birleşmiş Milletler (BM) teklifi kapsamında mayınların olmadığı bölgeler üzerinden güvenli bir koridor açılabileceğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Macron: Odesa'dan tahıl ihracatı için Rusya'yla anlaşma olası değil

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'nın Odesa limanından tahıl ihracatı yapılabilmesi için Rusya'yla anlaşmanın olası olmadığını düşündüğünü fakat Odesa'dan Tuna nehrinin Romanya havzasına uzanan demiryollarının yeniden kullanıma alınmasına yönelik görüşmeler olduğunu söyledi.

Kiev'e destek ziyaretinden dönen Macron şunları söyledi:

Rusya'yla gıda güvenliği konusunda konuşmamız gerekiyor, Odesa'dan tahılları çıkarmak için bu konuşma Birleşmiş Milletler genel sekreteriyle de yapılabilir. Ancak bu yönteme çok güvenmiyorum çünkü birkaç hafta önce Cumhurbaşkanı Putin'le konuştuğumda bu konuyla ilgili BM önergesi kabul etmek istemiyordu.

Macron "Odesa ile Romanya arasında kısa bir mesafe var, ve Romanya üzerinden Tuna nehrine ve demiryollarına ulaşabiliriz. Şu an, bu tahılları çok daha sağlam, hızlı ve büyük miktarda ihraç edebileceğimiz bir bağlantı noktası üzerinde çalışıyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU