ABD Umman Körfezi'nde uyuşturucu sevkiyatı nedeniyle İran teknesine el koydu

Gemide ele geçirilen uyuşturucunun değerinin yaklaşık 39 milyon dolar olduğu belirtildi

Umman Körfezi'nde İran'a ait bir balıkçı teknesinin üzerinde uçan ABD helikopteri / Fotoğraf: CENTCOM

ABD Donanması, Umman Körfezi'nde devriye esnasında İranlı mürettebatın olduğu bir balıkçı teknesinde 39 milyon dolar değerinde 640 kilogram uyuşturucuya el koydu.

ABD Donanması tarafından dün yapılan açıklamada, “USS Momsen güdümlü füze destroyeri, bu yıl 15-16 Mayıs tarihleri ​​arasında Umman Körfezi'nin uluslararası sularına açıldı ve bölgesel ortak görev gücü tarafından gerçekleştirilen rutin bir devriye sırasında balıkçı teknesini durdurdu” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre devriye görevlileri, uluslararası hukuka uygun olarak tekneye bindi ve yasadışı uyuşturucu madde olduğunu tespit ettikten sonra tekneye el koydu. Tekne hala ABD Donanması'nın gözetiminde tutuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkul Avsat’ın haberine göre, ABD Donanması tarafından yapılan açıklamanın devamında teknenin, geçmişte suç örgütleri tarafından insan, silah, uyuşturucu ve kömür kaçakçılığı yapmak için kullanılan bir rota boyunca uluslararası sulardan geçerken yakalandığı belirtildi. Mürettebat üyelerinin, USS Momsen yaklaşırken ele geçirilen 60 balyadan fazla uyuşturucuyu atmaya çalıştıkları belirtildi. Teknenin dokuz mürettebatının kendilerini İran uyruklu olarak tanıttığı ve ülkelerine geri gönderilmek üzere bölgedeki bir ülkeye sevk edilecekleri ifade edildi.

ABD destroyeri, donanmanın bölgede aktif olan dört ortak görev gücünü desteklemek faaliyet gösteriyor. Uluslararası Deniz Kuvvetleri, yasadışı denizcilik faaliyetlerini tespit etmek ve engellemek için bölgesel devriyeleri artırdı.

Açıklamaya göre CTF 150, 2022 yılında dokuz başarılı uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi ve bunun sonucunda toplam değeri 130 milyon dolar olan eroin, metamfetamin, amfetamin hapı ve esrar ele geçirildi.

Birleşik Deniz Kuvvetleri, dünyadaki en büyük çok uluslu deniz ortaklığı ve 34 ülkeyi kapsamakta. ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (NAVCENT) ve ABD Donanması’nın 5. Filosu ile birlikte merkezi Bahreyn'de bulunuyor.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU