Gezi Parkı Davası hakimi: Eşim değil, eniştesinin ailesi FETÖ'cü

Gezi davası hâkimi Murat Bircan, eşinin FETÖ bağlantılı olduğunu yazan İsmail Saymaz hakkında suç duyurusunda bulundu. Bircan şikâyet dilekçesinde eşinin değil, eniştesinin ailesinin FETÖ'cü olduğunu belirtti

2018 seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olduğu için abukatların reddi hakim talebinde bulunduğu Gezi davası hâkimi Murat Bircan (ortadaki) şikayeti üzerine İsmail Saymaz hakkında soruşturma başlatıldı / Fotoğraf: Twitter

2018 yılında Samsun'da AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Gezi davası hâkimi Murat Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın FETÖ şüphelisi olduğunu ve ifade verdiğini yazan Halk TV yazarı İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması başlatıldı. Murat Bircan şikâyet dilekçesinde eşinin değil, eniştesinin ailesinin FETÖ'cü olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsmail Saymaz bugünkü yazısında hâkim Murat Bircan dilekçesinde yer alan ifadeleri aktardı.

Saymaz'ın aktardığına göre Hakim Bircan dilekçesinde, "Eşimin itirafçı olarak ifade verdiği iddia ediliyor. Ancak eşim itirafçı değil, müşteki sıfatıyla şikayette bulunup FETÖ'cüleri ihbar ediyor. Ailesi FETÖ'cü değil, ifadede bahsedildiği gibi ablasının kocasının ailesi FETÖ'cüdür. Bu iftiralarla ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verilmiş. Çocuklarımın FETÖ okullarında 7 yıl okuduğu yalandır. Sadece 2013'te bir yıl okumuştur. 17-25'ten sonra Bafra İmam Hatip Orta Okulu'na geçmişlerdir. 17-25'ten sonra irtibatı yoktur. Hatta düşmanlığı vardır. İfadeye çağrılmış değil, kendisi gitmiştir. Savcılık kaynaklarında herhangi bir ifade yok. Beyanlar yalandır" dedi. 

"Hakim, eşi adına şikayetçi olamaz"

"Eğer ben, Hakim Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ı hedef gösterdiysem... Ne diye Arzu Hanım değil de Hakim Bircan şikayetçi oluyor?" diye soran Saymaz, "Bir insanın, eşi adına suç duyurusunda bulunduğu görülmüş iş midir? Demek ki Gezi Parkı Davası'nda müebbete karar veren mahkemenin üyesi olunca bu hakka kavuşmuş oluyorsunuz!" diye yazdı.

Saymaz yazısında, "Eğer Hakim Bircan, kendisini hedef gösterdiğimi iddia ediyorsa, 2018'de Samsun'da AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğuna dair bilgi Gezi Parkı Davası'nın duruşmasında sanık avukatları tarafından kamuoyuna açıklandı. Ben duyurmadım ki. Malumu ilan etmekten dava açılır mı? AK Türkiye'de olur, oluyor" ifadelerine yer verdi.

Arzu Bircan'n ifadesi

Yazısının devamında Arzu Bircan'ın, 29 Temmuz 2016'da Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alınan ifadesine yer veren Saymaz, o ifadeyi şu şekilde aktardı:

Ablamın kayınpederi H.A., Said Nursi'nin talebesi olduğu için küçüklüğümüzden beri aile cemaate yakındır. Geçmiş dönemde cemaat sohbetlerine davet edildim. Bu sebeple bir çok kişiyi tanırım. İyi niyetli bir şekilde 17-25 Aralık öncesinde sohbetlerde bulundum

"Bu sözler itiraf değil de nedir?"

26 Nisan'da yazdığı ve şikayete konu olan yazısında "Bircan itiraflarda bulunduğu halde müşteki- şikayetçi sıfatıyla dinlenerek, hukuken korundu" diye yazdığını hatırlatan Saymaz, Arzu Bircan hakkındaki 17 Aralık 2018 tarihli kovuşturmaya yer olmadığına dair kararda "Çocukları olan M.Ş.B. ve İ.G.B.'nın 2007-2014 yılları (2. dönem) arasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne müzahir olan ve KHK kapsamında kapatılan Özel Bafra Delta Koleji'nde eğitim gördüklerinin bildirildiği..." şeklinde ifade olduğunu ve kendisinin de yazısındaki tüm iddiaların o soruşturma tutanağında yer alan ifadeler olduğunu belirtti.

Bugün siyaseten, yarın şer'en

"Hemşire Arzu Bircan terörle mücadele eden kamu görevlilerinden olmadığı için, hakim eşi dilekçe vererek, bana soruşturma açtırıyor. Bu hukuken hile değil midir?" diye soran Saymaz, yazısını bugün savcılığa vereceğini söylediği ifadesi ile tamamladı.

Saymaz'ın o ifadesi ise şöyle:

İki yıl öncesine kadar AK Parti üyesi olan Hakim Bircan, partisi tarafından darbe diye bakılan Gezi Parkı Davası'nda 2013 yılında FETÖ'cü polis ve savcılarca toplanan kanıtlara bakarak, müebbete karar veriyor. Şüpheli kişi, kendi eşi olunca 17-25 Aralık tarihini masumiyetin dayanağı gösteriyor. Çocuklarının FETÖ'nün okulunda okumasını ve eşinin 17-25 Aralık öncesinde örgütte bulunmasını olağan görüyor. Öyle ki "Eşim değil, eşimin eniştesinin ailesi FETÖ'cü" diyebiliyor, bu ilişkiyi iltisak saymıyor. Fakat baktığı davada, Osman Kavala ile telefonda görüşmeyi ve ayaküstü karşılaşmayı suç kabul ediyor. Esasen Hakim Murat Bircan'ın bir ağır ceza mahkemesindeki yeri, hakim kürsüsü değil, olsa olsa avukatlara ayrılan bölüm olabilirdi. Gel gör ki yargı erki Beştepe Hukuk Bürosu olarak hizmet verdiği için hakim ile avukatın, davalı ile davacının yeri artık değişti. Gezi Parkı Davası'nda görüldüğü üzere siyasi hüküm vermeleri için partizanlar ve müritlerden mahkemeler kuruluyor. Bugün siyaseten, ihtimaldir ki yarın şer'en de karar verecekler

 

halktvcom.tr, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU