Antalya'da kurulan Rus şirket sayısı üç kat arttı

BAGEV Başkanı Çetin, Akdeniz bölgesinde yaklaşık 60 Rus firmasının kurulduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, yılın başından bu yana Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde yaklaşık 60 Rus firmasının kurulduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'nın Antalya'da kurulan yabancı katılımlı şirket sayısında lider olduğunun altını çizen Çetin, "Nisan ayında açılan Ruslar tarafından açılan yeni şirket sayısında patlama yaşandı. Rusya bu göstergede diğer ülkeleri önemli ölçüde geride bıraktı. Ruslar, yılbaşından bu yana Antalya'da 58 şirket kurdu" ifadelerini kullandı.

Çetin, karşılaştırma için Ocak-Nisan 2021'de Antalya'da yalnızca 19 Rus şirketinin kurulduğuna dikkat çekerken, "Üç katlık bir artış var ve bu çok ciddi bir rakam, Nisan ayı bizim için çok hareketliydi" diye konuştu.

Antalya'da ikinci bir serbest ticaret bölgesi oluşturulması planlarından da bahseden Çetin, bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini, mevcut serbest ticaret bölgesinde neredeyse hiç yer kalmadığını ifade etti.

"Her geçen gün bizimle iş yapmak isteyen Rus ve diğer yabancı işletme ve girişimci sayısı artıyor" diyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Çetin, bu nedenle yeni serbest ticaret bölgesi projesinin bir yıl içinde hayata geçirileceğini umduklarını, Burdur ve Isparta illeri arasında Antalya'ya yakın bir bölgede 10-14 milyon metrekarelik bir alanda serbest ticaret bölgesi için şimdiden yer seçildiğini sözlerine ekledi.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU