Selvi: Anketten ne çıktı

Hürriyet yazarının aktardığına göre Optimar’ın anketinde AK Parti’ye oy oranı yüzde 36 çıktı

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar isimli araştırma şirketinin gerçekleştirdiği kamuoyu anketini bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Selvi yazısında anketin 23-28 Nisan tarihleri arasında 1847 kişi ile yapıldığı bilgisini paylaştı.

Ankette yüzde 70’lik bir grup, ülkenin en büyük probleminin ekonomi olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi ankette partilerin oy oranları ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı için de şunları yazdı:

‘Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?’ sorusuna yanıt verenlerin yüzde 36.2’si ‘AK Parti’ diyor. CHP diyenlerin oranı ise yüzde 26.6 çıkıyor. CHP’de küçük bir kıpırdanma var. Daha yüksek bir sonuç bekliyordum ama İYİ Parti diyenler yüzde 10.6 olurken, HDP yüzde 10.2, MHP ise yüzde 10.1 çıkıyor.

Optimar, ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?’ diye sormuş. Ankete katılanların yüzde 33.1’i ‘Erdoğan’ diyor. ‘Mansur Yavaş’ diyenler ise yüzde 13 çıkıyor. Kılıçdaroğlu son iki ankette İmamoğlu’nu geçerek üçüncü sıraya yerleşti. ‘Kılıçdaroğlu’na oy veririm’ diyenler yüzde 12 olurken, ‘İmamoğlu’ diyenlerin oranı yüzde 9.1’e gerilemiş durumda.

Ümit Özdağ’ın, Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi siyasi gündemi belirlemişti. Optimar, bu sorunun da yanıtını aramış. Ankete katılanların yüzde 29.7’si Mansur Yavaş’ın Millet İttifakı için iyi bir aday olacağı görüşünde.

Ankete katılanların yüzde 11.4’ü ise Ümit Özdağ’ın, önerisinin 6’lı masayı sıkıntıya soktuğunu düşünüyor. ‘Mansur Yavaş, HDP seçmeninden oy alamaz’ diyenlerin oranı yüzde 9.7 olurken, Millet İttifakı adayının HDP seçmeninden oy alması gerektiğini söyleyenlerin oranı yüzde 7.9 çıkıyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU