Özdağ: İYİ Parti'nin de Mansur Yavaş'ı desteklediğini biliyorum

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, "Akşener'in Millet İttifak'ından ayrılarak bizimle beraber Mansur Yavaş'ı desteklemesini talep ediyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Biz Zafer Partisi olarak Akşener'in Millet İttifak'ından ayrılarak bizimle beraber Mansur Yavaş'ı desteklemesini talep ediyoruz. İYİ Parti'nin de Mansur Bey'i desteklediğini biliyorum" diye konuştu.

Özdağ, Cumhuriyet TV'de, Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi'ye açıklamalarda bulundu.

Millet veya Cumhur İttifakı içerisinde yer almayacaklarınının altını çizen Özdağ, "Muhalefete Mansur Yavaş'ı aday gösterin dedik. Çünkü Mansur Yavaş'ın arkasında büyük bir halk desteği var. Biz bunu 7 Nisan'da söyledik ancak bu süreç içinde gördük ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın aday olmasını istemiyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kemal Bey'e sesleniyorum; siz aday olup lütfen Erdoğan'a can suyu vermeyin"

Zafer Partisi'ne oy verme kararı alan AK Partilerin Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söylediğini aktaran Özdağ şu ifadelerle devam etti:

Mansur Bey'in gerekçesini tartışmıyorum sadece tespit ediyorum. Bağımsız aday olsa bile kazanır. Bu noktada ne yazık ki CHP'den büyük bir direnç geliyor. Biz Zafer Partisi olarak Mansur Bey'in aday olması konusunda ısrar gösteriyoruz. CHP aday göstermezse biz Mansur Bey'e teklif götürürüz. Kemal Bey'e sesleniyorum; siz aday olup lütfen Erdoğan'a can suyu vermeyin. Biz Zafer Partisi olarak Akşener'in Millet İttifak'ından ayrılarak bizimle beraber Mansur Yavaş'ı desteklemesini talep ediyoruz. İYİ Parti'nin de Mansur Bey'i desteklediğini biliyorum. 

"HDP'den ciddi derecede oy alacağımızı düşünüyorum"

Gezi Parkı Davası'nda verilen cezalara ilişkin de değerlendirmede bulunan Özdağ, "Osman Kavala benim rakibimdir. Geçmişte de kendisiyle sert tartışmalarımız oldu. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıdır. Adil yargılanmayı hak ediyor. Biz bu kararın adil olmadığını düşünüyoruz. Bu karar üst mahkemeden dönecektir. Bir hakim 'delil yok' derken, diğer iki hakim nasıl böyle bir karar verdi? HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Gezi'de darbeyi gördüm' diyerek gençlerin kafasında jop kırılmasına neden olmuştur. Bize HDP'den oy vereceğiz diyenler var. Kendilerinden ciddi derecede oy alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU