İsmail Saymaz: Gelecek Partisi, Uysal'ın düzeltmesini yeterli bulmadı

"Uysal, bugün Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu'nu, yarın Ali Babacan'ı, çarşamba günü Meral Akşener ve Davutoğlu'nu ziyaret edecek. Bu ziyaretler hasarı onarır diye düşünüyorum"

Fotoğraf: AA

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı adaylığı için “20 yıllık AK Parti döneminin sorumluluğuna ortak olmamış olmak” şeklinde bir kriter açıklayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ifadeleri hakkında yazdı. Saymaz’ın aktardığına göre Uysal’ın bu ifadesine yaptığı düzeltme Gelecek Partisi tarafından yeterli bulunmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Dün gece Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun cep telefonu çaldı. Arayan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu idi.

Kılıçdaroğlu, bugün Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ile yapacakları görüşmeden bahsetti. Uysal'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için attığı "20 yıllık AKP iktidarında sorumluluğa ortak olmamış olmak" şeklindeki tweetini hatırlatarak, "Biliyorum, böyle bir gelişme oldu. Yarın görüşeceğiz. Bana söyleyeceğiz bir şey var mı?" dedi. Gece telefonu biraz da Davutoğlu'nun gönlünü almak içindi.

Çünkü Davutoğlu, Uysal'ın tweeti karşısında şok olmuştu. Yakın çevresine "CHP'nin de bir şeyler söylemesi gerekmez mi?" demiş ve içerlediğini belli etmişti. Kılıçdaroğlu, Hoca'nın kırgınlığını duymuş olmalı ki, gece yarısı telefon açtı. Dünkü görüşmede Davutoğlu, "Doğrusu, üzüldüm. Bu işin muhatabı liderlerdir. Biz bir uzlaşma iklimi oluştururken, hoş olmadı" dedi.

Öğrendiğim kadarıyla Gelecek Partisi, Uysal'ın düzeltmesini yeterli bulmadı. Uysal, bugün Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu'nu, yarın Ali Babacan'ı, çarşamba günü Meral Akşener ve Davutoğlu'nu ziyaret edecek. Bu ziyaretler hasarı onarır diye düşünüyorum.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU