Forbes 2022 milyarderler listesinde İsrail'den 30 kişi yer aldı

Forbes, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından 34 Rus'un milyarderler listesinden düştüğünü açıkladı

Dönemin ABD Başkanı Doland Trump, 2019’da düzenlenen İsrail Amerikan Konseyi Ulusal Zirvesi'nde Miriam ve Sheldon Adelson'dan bir menora (yedi kollu şamdan) alırken / Fotoğraf: Beyaz Saray

Forbes 2022 milyarderler listesi yayınlandı. Elon Musk'ın zirvede olduğu listede, aralarında teknoloji girişimcileri, denizcilik sektörü patronları ve Netanyahu'nun yolsuzluk davasında yer alan bir Hollywood yapımcısının da bulunduğu otuz İsrailli yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Miriam Adelson, 27,5 milyar dolar mal varlığıyla listenin en üst sırasındaki İsrailli oldu.

İsrailli olmasına karşın Amerikan vatandaşlığına da sahip olduğu ve Las Vegas'ta yaşadığı için Forbes Adelson'u yıllık sıralamada ABD'li olarak gösterdi. Adelson, kumarhane patronu kocası Sheldon Adelson'ın vefatından sonra 2021'de listeye giriş yapmıştı. Adelson, kocasının servetinin çoğunu devralmış ve geçen yıl dünyanın en zengin yeni milyarderi olmuştu. Geçen yıl servetinden yaklaşık 360 milyon dolar kaybeden Adelson, Forbes listesinde 24. sırada yer almıştı. Adelson 2022'de ise 50. sıraya geriledi.

Abramoviç, servetinin yarısını kaybetti

Ofer Global Holdings'in Başkanı Eyal Ofer, emlak ve denizcilik sektörlerindeki varlıklardan elde edilen 15,4 milyar dolarlık servetiyle 117. sırada yer alarak İsrail'in en zengin kişisi oldu. Kardeşi Idan Ofer ise, 10,5 milyar dolar ile 188. sırada yer aldı. Eyal ve Idan Ofer, bir zamanlar İsrail'in en zengin iş insanı olan Sammy Ofer'in oğulları.

İsrail vatandaşlığına sahip Rus milyarder Roman Abramoviç 350. sırada yer aldı. Abramoviç'in geçen yıl 14,5 milyar dolar olan serveti, Ukrayna'nın işgali nedeniyle yaptırımlar uygulanmasının ardından 6,9 milyar dolara düştü.

34 Rus milyarder listeden düştü

Forbes, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından 34 Rus'un milyarderler listesinden düştüğünü açıkladı.

İsrailli Hollywood film yapımcısı ve Netanyahu davasının kilit tanıklarından Arnon Milchan, 3,5 milyar dolarla 851. en zengin kişi oldu.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU