Tüketici derneği, havalimanındaki fiyatlara "müdahale" istedi

Koçal, "Altı saattir yolda olan bir şeker hastası suyu 16 liraya, simiti 30 liraya almaya mahkûm ediliyor" dedi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, İstanbul Havalimanı’ndaki yüksek fiyatlara müdahale edilmesini istedi.

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’a konuşan Koçal, uçuş saatinden dört saat önce havalimanında olmasının istendiğini belirterek, yol dahil sürenin altı saate çıktığını vurguladı.

Koçal, "Bu yolculukta bir şeyler yenebilecek tek yer havalimanı ve burada da kontrollerden geçince sularınıza el koyuluyor. Bu tüketiciyi içerideki markaların insafına terk etmek demektir. Bu tüketicinin gıdaya ulaşmasını engelleyen bir durumdur. Altı saattir yolda olan bir şeker hastası suyu 16 liraya, simiti 30 liraya almaya mahkûm ediliyor" dedi.

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun bu gibi konuları incelediğini belirten dernek başkanı, şöyle konuştu:

Fiyatların savunması olarak kiraların yüksekliği gösteriliyor da kiraya veren belli. Yap-İşlet-Devret yöntemiyle işleten firmalar o zaman bu pahalılığın müsebbibi. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun görevi bu gibi fahiş fiyatlara müdahale etmektir. Havalimanları hangi kapsama giriyor da bu kurul bütün dünyanın konuştuğu fiyatlara göz yumuyor? Şikâyetlerimiz neden ciddiye alınmıyor?

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU