İmamoğlu'ndan Tıp Bayramı mesajı: Hiçbir yere gitmeyecekler

İBB Başkanı İmamoğlu, Tıp Bayramı paylaşımında "Bu ülkede, iyi koşullarda ve mutlu şekilde çalışacaklar" ifadesine yer verdi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı’na ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Hiçbir yere gitmeyecekler. Bu ülkede, iyi koşullarda ve mutlu şekilde çalışacaklar. Her koşulda bizler için özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarımızın #14MartTıpBayramı kutlu olsun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yavaş: Onlar giderse; bugünlerimiz, yarınlarımız, umutlarımız da gider

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Gecesini gündüzüne katarak çalışan doktorlarlarımız ve sağlık çalışanlarımıza minnetten çok daha fazlasını borçluyuz. Onlar giderse; bugünlerimiz, yarınlarımız, umutlarımız da gider. Tıp Bayramı vesilesiyle uygun koşulların sağlanmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan "Gidiyorlarsa gitsinler" demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kadın muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda devlet hastanelerinde doktor sayısının yetersizliği olduğu iddialarını şu sözlerle değerlendirmişti:

Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuşuz. Özel sektör daha çok para verdiği için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmayacak.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU