Ahmet Hakan: Hasan Cemal'in Amerikan karşıtı propagandası

"Öyle çocuksu bir Amerikan propagandası yapmış ki Hasan Abi... Amerika’ya bir gıdım sempatin varsa onu da alıp götürüyor"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, T24 yazarı Hasan Cemal’in dün kaleme aldığı yazıyı eleştirdi.

Hakan, bugünkü yazısının “Hasan Cemal’in Amerikan karşıtı propagandası” başlıklı kısmında T24 yazarının 6 Mart tarihinde köşesinde “Amerika, Avrupa Birliği, NATO, Batı İttifakı olmasaydı...” başlığıyla yayımlanan yazısına şu eleştirileri getirdi:

Hasan Cemal, öyle bir yazı kaleme almış ki... Tam bir Amerikan övgüsü. T24’te yayınlanan yazının ana teması ve vurgusu aşağı yukarı şu şekilde:

Amerika olmasaydı... Demokrasi olmazdı. Amerika olmasaydı... Dünyamız totaliter rejimlerin elinde oyuncak olurdu. Yaşasın Amerika. Amin.

Öyle çocuksu bir Amerikan propagandası yapmış ki Hasan Abi... Amerika’ya bir gıdım sempatin varsa onu da alıp götürüyor.  Amerikan hariciyesi...

“Hasan Abi... Tamam, bizdensin. Tamam, bizi kolluyorsun. Thank you. Ama Allah aşkına bu kadar körü körüne, bu kadar çocuksu bir tarzda övme bizi. Bak, Allah’ın adını verdik. Ne olur övme” diye yalvarsa... Hiç şaşırmayacağım.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU