Oylum Talu ve konuğu Prof. Türker arasında ilginç diyalog

Talu "Siz emekli askersiniz" dediği Prof. Türker'den "Değilim" yanıtı alınca askeri konuları iyi bildiğini söyledi. Türker, "Askeri konular en az bildiğim konudur" dedi

Habertürk TV’de sunucu Oylum Talu, Rusya-Ukrayna savaşı hakkındaki özel yayına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Karşılaştırmalı Siyaset Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taşansu Türker’i konuk etti.

Yayında Talu “Siz aynı zamanda emekli askersiniz… Biraz askeri hareketliliği de değerlendirmek istiyorum sizle” şeklinde bir ifade kullanınca Prof. Dr. Taşansu Türker şaşkınlık içerisinde "Değilim" dedi.

Oylum Talu bunun üzerine "Biliyorum değilsiniz ama, şundan kaynaklı söyledim. Açıklamalarınız, yaklaşımlarınız askeri hareketlere de çok yakın ve çok net bir şekilde, açık bir şekilde aktardığı için söyledim. Biraz askeri hareketliliği de konuşalım diye bir girizgah yaptım aslında…” ifadelerini kullandı.

Türker de “Askeri konular benim hayatta en az bildiğim konulardır. Askerlik, istihbarat, polisiye mevzular… Kitap erbabı olduğum için herhalde… Başka akıl dünyalarıdır onlar. Ama bilmemenin verdiği rahatlıkla, kendi bildiğim alana çekmek şartıyla konuşabilirim” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU