Akşener, Mersin'de halka seslendi: Bu defa sandıkta tokat atacaksınız

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ". Sarayda sefa sürenler, 11 maaş alanlar, buraya gelin, burayı duyamazsınız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

iYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli programlara katılmak için geldiği Mersin'de, Çeşmeli Mahallesi'ndeki bir narenciye paketleme tesisini ziyaret etti.

Buradaki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Akşener, önlük giyip mandalina paketledi. Kadın işçilerle sohbet eden Akşener'e narenciye ürünlerinin yer aldığı kasa hediye edildi.

Meral Akşener, daha sonra Erdemli ilçesine geçerek esnaf ziyaretinde bulundu.

Erdemli'de kalabalığa kalabalığa hitap eden Akşener, Türkiye'nin ve milletin huzura, adalete, liyakate ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bunların konuşulmaması için bizi birbirimizle dövüştürmeye kalktılar"

92 puan alıp mülakatta elenmiş ve 58 puanla işe giren insanlar gördüğünü kaydeden Akşener şunları kaydetti:

Sizin çocuklarınız evde otururken 10-11 maaş alan danışmaların varlığı hak değildir; haramdır, kul hakkıdır. Bunların konuşulmaması için bizi birbirimizle dövüştürmeye kalktılar. Ben iki yıldır buna 'hayır' diyorum. Esnaf gezme sebebim şu; esnaf aynı zamanda bu ülkenin, ekonomisinin bel kemiğidir. Sanayicinin ürettiğini esnaf satmasa o işçi, o sanayici nasıl para kazanır, nasıl üretim, nasıl istihdam yaratılır? 

"Çiftçiye hakaret edilirken size soruluyor mu?"

Konuşmasında esnafın unutulduğunu ifa eden Akşener, "Çünkü şuculuk, buculuk üzerinden oy almak herkesin kolayına gitti. Şapkamı koysam, ceketimi koysam seçtiririm-seçilirim modeli öne geçti. Esnaf için müşterisi velinimettir. Çok uzun zamandır seçmen velinimet olmaktan çıktı, doğru mu? Seçmen velinimet mi, hayır. Size zam yapılırken soruluyor mu? 11 maaş alan danışmanlara maaşlar ödenip, çiftçiye hakaret edilirken size soruluyor mu, hayır" diye konuştu.

Bir çiftçinin  kendisine "10 kilo limon, 1 kilo mazot; 100 kilo limon 1 çuval gübre" dediğini Aktaran Akşener şunları kaydetti:

Bu hak mıdır? Bu insanları açlığa mahkum etmek hak mıdır? Bölünmeye devam edersek, sizin gerçek derdinizin konuşulmasını engelleyenlerin yolundan yürürsek işte 100 kilo limonla bir süre sonra 1 çuval gübre alamazsınız. Otoyolun kaç kere açılışı yapıldı? Her seferinde açılış yaptılar, oy aldılar ve gittiler öyle mi? Bu defa tokat atacaksınız, sandıkta tokat atacaksınız. Burada ayağınıza gelmeyenlere sandıkta tokat atacaksınız.

"Sarayda sefa sürenler, 11 maaş alanlar, buraya gelin"

Bu milletin sesi duyuluncaya kadar gezmeye devam edeceğini dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

Bu milletin sesini ağalar duyuncaya kadar, ağalar buraya gelinceye kadar gezmeye devam. Erdemli'den başlayarak Mersin'in tümünün yarın en iyi şekilde hizmet alması için iktidar olduğumuzda Mersin'in bize emanet olduğunu söylemek için buradayım. Bütün bunların giderilmesinin yolu, haksızlığın, hukuksuzluğun bitmesidir. Sarayda sefa sürenler, 11 maaş alanlar, buraya gelin, burayı duyamazsınız. Sonra da dersiniz ki geziyor, geziyor. O insanların hepsi tiyatro.

Meral Akşener, ele ele vererek Mersin'i Türkiye'nin en önemli illerinden biri haline getireceklerini belirtti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU