Babacan'dan "Isparta" yorumu: Krizin olmadığı alan yok, ülke şu an yönetilmiyor

Isparta'daki elektrik kesintisi ile ilgili konuşan Babacan, "Ülkemiz ciddi bir enerji krizi var. Yüzbinlerce insanın yaşadığı bir kent günlerce karanlıkta bırakılabilir mi?" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Dün sağlık çalışanlarının, haklarının iyileştirilmesi için bir günlük grev yapması ile ilgili konuşan Babacan, "Bir doktorun bir hastaya ayırdığı süre 5 dakikaya indirilmiş durumda.Tam bir akıl tutulması. Bu, otoriter ortaklığın insanların hayatına verdiği önemin düşük olduğunun bir başka göstergesi" dedi.

Ülkedeki sağlık çalışanların yurtdışına göç ettiğini söyleyen Babacan, " Kendi ellerimizle yetiştirdiğimiz insan gücümüzü Amerika’ya, Avrupa’ya bedavadan hediye ediyoruz. Çünkü Türkiye’de liyakata değer verilmiyor. Çünkü iktidardaki otoriter ortaklık, bu ülkenin insanlarına kaliteli bir yaşam ve insanca çalışma imkânı tanımıyor" ifadelerini kullandı.

Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılması yönünde yaptığı çağrıya da tepki göstererek,  "Ona buna saldırmayı bırakın, halk sağlığının faydasına bir fikriniz varsa söyleyin" diye konuştu.

Isparta'daki elektrik kesintisi

Yoğun kar yağışı nedeniyle Isparta'nın bazı ilçelerine saatlerce elektrik verilmemesini de değerlendiren Babacan, Türkiye'nin bir enerji krizi yaşadığını belirterek şöyle devam etti:

Ülkemiz şu anda çok büyük bir kriz ortamında. Krizin olmadığı alan yok. Ülkemiz ciddi bir enerji krizi var. Bu ülke daha önce elektrik ve doğalgaz krizi yaşamamıştır. Yüzbinlerce insanın yaşadığı bir kent günlerce karanlıkta bırakılabilir mi? Ülke şu anda yönetilmiyor.

Siz doğalgaz depolarını neden yaptınız, sözleşmeleri neden imzalamadınız? Fiyat artışlarına bakın bir, esnaf için elektrik faturaları yüzde 162 yükseldi. Çiftçiler için yüzde 124 zam. Sulamada kullandığı zam bu. Doğalgaz faturası konutlarda yüzde 47 arttı.

6 muhalefet liderinin görüşmesi

Babacan, "Cumartesi günü güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili toplantı yapacak altı muhalefet partisinin, topluma ne gibi mesajlar vereceği" sorusu üzerine, "Bu toplantı, şu anda güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarımızın gelmiş olduğu noktanın bir teyidi ve bundan sonraki sürecin istişaresiyle ilgili olacak. Umarız ki verimli olur, ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurur" ifadesini kullandı.

"Erdoğan'ın 3. kez adaylığı" tartışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "3. kez aday olup olamayacağı" ile ilgili süren tartışmalara da değinen Babacan şunları söyledi:

Ülkemizin bir ara seçime değil de mümkün olan en kısa zamanda bir genel seçime ihtiyacı var. Bir ara seçimden öte bir genel seçim bu ülkenin sorunlarına çözüm olabilir. Bu konu bir itilaf olurda YSK'ya giderse, YSK'nın bu konuda Sayın Erdoğan'ı kırmayacağını bekleriz. Bugüne kadar alınan kararla baktığımızda vicdanlarda yer bulmayan pek çok karara şahit olduk. Anayasa'da bir hüküm var, eğer Meclis seçim kararı alırsa ve seçime gidilirse bir kez daha aday olabilir. Bunu bugün çok faydalı bir tartışma olduğunu görmüyoruz. Hukuki bir tartışma. çok iyi bir yöntem olarak görmüyoruz. Seçim günü geldiğinde vatandaşımız 'bu senin son seçimin' diyecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU