CHP'li 3 belediyeden afişli kampanya: Metromu istiyorum

Küçükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt Belediyesi, ilçelerindeki panolara "Metromu istiyorum", "Metroma engel olma" yazan afişler astı

Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin belli noktalarına "Metromu istiyorum" afişleri astırdı / Fotoğraf: Twitter

İstanbul'da Sefaköy-Beylikdüzü metro projesinin Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmamasına, hattın geçeceği ilçelerdeki belediyeler "Metroma engel olma" afişleri asarak ortak tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından proje ve finansı hazırlanan, şehrin batı yakasında 18.4 km'lik Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosunun, 15 Ocak'ta açıklanan 2022 Cumhurbaşkanlığı kamu yatırım programına dahil edilmediği ortaya çıkmıştı.

İBB ve bakanlık arasında polemik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından, "Cumhurbaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge'ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık" açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metrosu 1 yıla yakındır sadece imza bekliyor" ifadeleriyle ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, projede bazı belgelerin eksik olduğu ve bu nedenle onaylanmadığı öne sürüldü.

Bakanlığın sosyal medya üzerinden kendisine yanıt vermesine tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bütün arkadaşlarıma söyleyeceğim, bütün metrobüs duraklarına, bütün üst geçitlere yazsınlar bunu. Neyi yazsınlar? ‘Ey halkımız; sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar. Sizin 300 tane yeni metrobüs otobüsüyle buluşmanızı engelliyorlar. Zaten geciktirdiler. Çoktan olurdu onlar. Engelliyorlar' Ben bunu bugüne kadar yapmadım, şimdi afişe edeceğim. Bunları her yere yazacağım. Ve insanlarımızın duymasını sağlayacağım" açıklaması yapmıştı.

esenyurt.jpg
Esenyurt Belediyesi'nin astırdığı afişler / Fotoğraf: Twitter

 

3 belediyeden metro afişleri

İstanbul'un bugüne dek hiçbir metro yatırımı yapılmamış batı kesiminden geçecek metro hattına çıkmayan onaya, hattın geçeceği ilçeler de afişli tepki gösterdi. Bu hat ile ilçelerinden ilk kez metro geçecek olan Küçükçekmece Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi, ilçelerinde belli noktalara "Metromu istiyorum" ve "Metroma engel olma" yazan afişler astılar. 

beylikduzu.jpg
Beylikdüzü Belediyesi'nin astırdığı afişler / Fotoğraf: Twitter

 

Çalık tepki göstermişti

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, Ekrem İmamoğlu'nun konuyla ilgili olarak yaptığı, "Milyonlarca vatandaşın kullanacağı İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metrosunun yapımını kimse engelleyemeyecek. Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. Neden?" şeklindeki paylaşımını, "Beylikdüzü'nde ve bölgemizde yaşayan insanımızın öncelikli ihtiyacı olan metro projesi engellenemez. Ulaşım hakkı temel bir haktır ve burada asıl engellenen Ekrem İmamoğlu Başkanımız nezdinde, halkımızın hak ettiği hizmettir. Halkı hizmetten mahrum etmenin vebali ise büyüktür" notuyla paylaşmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU