Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Kaçan insan dava açar

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 250 bin liralık açtığı tazminat davasına ilişkin, “Bu devlet bana 13 bin avro para ödedi” dedi

Ekran alıntısı: YouTube

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Kaçan insan dava açar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Twitter’dan paylaştığı videoya ilişkin 250 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Halk TV’de, “Suat Toktaş ile Liderler Özel Söyleşisi” programına konuk olan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın daha önce yerel mahkemelerde bazı davaları kazandığını bu gelişmelerin ardından “davaları kaybetti” dediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “Bu devlet bana 13 bin avro para ödedi. Bu parayı alırken çok memnun değilim. Sonuçta bir adalet gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

 

"Neden kısır tartışmaların içine giriyoruz"

Ekonomiye ilişkin, "İnsanlar geçinemiyorlar, her evde mutlaka bir işsiz var" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu sorunlar varken neden kısır tartışmaların içine giriyoruz?" diye sordu.

Yayına davet etti

CHP lideri, "AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın canlı yayına bağlanmasını bekliyorum. Gelsin konuşalım" dedi.

“CHP’li belediyelere dua etsinler”

CHP’li belediyelerin 2 milyon 794 bin 69 aileye yardım yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Yardım tutarı 1 milyar 750 milyon 893 bin lira” bilgisini paylaşarak, “Oturup kalksınlar CHP’li belediyelere dua etsinler” ifadelerini kullandı.

Bürokratlara seslendi

Kameralara dönerek bürokratlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Siz bu ülkenin gerçek sahiplerisiniz. Siz devletin gerçek sahiplerisiniz. Siz liyakatin egemen olduğu bir devlette çalışmayı hakkediyorsunuz. Sizin hakkınızı, hukukunuzu sonuna kadar savunmak benim boynumun borcu olacaktır” dedi.

Müteahhitlerden dolaylı olarak görüşme talebi geldi

Kılıçdaroğlu, “5’li çete” olarak ifade ettiği müteahhitlerden kendisine, dolaylı olarak görüşme talebi geldiğini söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU