Kılıçdaroğlu video paylaştı: Artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor

CHP lideri, “önemli bir konu” dediği açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “önemli” dediği açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Sevgili Halkım, Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun!” dedi.

Kılıçdaroğlu, bir süre önce bürokratlara seslendiğini hatırlatarak, "Partiler gelir gider ama devlet ise bakidir. Saraydaki önce tüm AK Parti'yi zapturapt altına aldı, sonra tüm kurucularını partiden attı. Sonra partisini ailesine peşkeş çekti. En sonunda da devleti, bir daha tekrar ediyorum devleti ailesinin isteklerine boyun eğdirdi" görüşünü paylaştı.

Bu gelişmeler üzerine bürokratlara seslendiğini ifade eden CHP lideri, "Çünkü nabız atıyor mu görmek istedim. Var sevgili dinleyicilerim, var. Bu devletin nabzı hâlâ atıyor. Vatansever bürokratlar hâlâ oradalar" ifadelerini kullandı. 

CHP lideri, vatanmsever bürokratlar için "Bu ailenin suç maiyetindeki isteklerine direniyorlar. Belge yağıyor. Yolsuzluklar, israflar, yüzlerce belge var" diyerek, "Beytülmal'a el uzatan bu belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz. Bazıları bizzat saraydaki şahıs tarafından imzalanmış" diye konuştu. 

Bandırma-Bursa yüksek hızlı tren ihalesinin 3 Nisan 2018 tarihli açık ihalesine dair belgeyi açıklayan Kılıçdaroğlu, "2018 yılında 3,2 milyar TL'ye yapılan ihale iptal edildi ve 2020 yılında aynı ihale 9.4 milyar TL'ye beşli çeteden birine verildi. Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekildi" dedi.

CHP lideri, "Artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU