Barış Yarkadaş: AKP için değer miydi Sezen Aksu?

“AKP’nin üst yönetiminin gözünü öyle bir kin bürümüş ki; AKP’ci Sezen Aksu’ya bile tahammülleri yok. Oysa ki; Sezen Aksu, kendisini AKP için feda etmişti”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Baırş Yakadaş, eski bir şarkısının sözleri iktidara yakın bir grup tarafından hedef alınan Sezen Aksu’ya “Değer miydi?” diye sordu.

Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında Sezen Aksu’nun 2010 yılında gerçekleşen referandumda “hayır” oyu vereceğini açıklayan kişiler için “İki cihanda lekelisiniz” şeklindeki suçlamasını hatırlattı.

Yarkadaş, şunları yazdı:

Aksu’ya yönelik sempatim, 2010 yılındaki referandumda söylediği sözlerden dolayı bitmişti. O sözleri hiçbir zaman affetmedim. Bana ve benim gibi düşünen milyonlarca insana “İki cihanda da lekelisiniz” gibi küstahça sözler eden bir şarkıcıyı dinlemenin ve değer vermenin bir anlamı yok. Bu yüzden, neredeyse şarkılarıyla büyüdüğümüz Sezen Aksu’yu silmiştim… Benim gibi milyonlarca kişi de aynı duyguyu yaşadı ve yaşıyor.

Zaten Sezen Aksu, kendisini var eden toplumsal kesimle arasındaki bağı kopardıktan sonra bir daha üretemedi… Akılda kalan tek bir şarkı bile yapamadı. Şarkıları dillerden dillere dolaşmadı. Sezen Aksu’yu görenler, ‘’İki Cihanda Lekelisiniz’’ sözünü hatırladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarkadaş, AK Parti için “kendisini imha ettiğini” ifade ederek “Dünden beri AKP’lilerin sosyal medyadaki saldırılarına maruz kalıyor. Bir zamanlar cansiperane savunduğu AKP’liler yaptığı son şarkıda geçen ‘Adem ile Havva cahiline söyleyin’ dizesi yüzünden Aksu’yu topa tutuyor” dedi.

Bir grubun Aksu’nun kapısına dayanacağına dair açıklamasını da anımsatan Yarkadaş, şu görüşlerini dile getirdi:

Sizin de gördüğünüz üzere, Sezen Aksu, referandum sırasında “Hayır” oyu vereceğini açıklayan milyonlarca kişiye hakaret etmesine rağmen, ne kapısına dayanan oldu, ne de AKP’li vekil gibi tepki gösteren AKP’nin üst yönetiminin gözünü öyle bir kin bürümüş ki; AKP’ci Sezen Aksu’ya bile tahammülleri yok. Oysa ki; Sezen Aksu, kendisini AKP için feda etmişti.

AKP’li üst düzey isimlerin Sezen Aksu’ya yönelik tepkilerini görünce, şunu düşündüm… Acaba Sezen Aksu ‘’Ben ne yaptım? Kimlere ne için destek vermişim… Nasıl bir felakete yol açmışım’’ diye düşündü mü? Acaba bir pişmanlık duygusu yaşadı mı? Bugün referandum yapılsa, kendisine tahammül edemeyenler için yine oy ister mi? Bizler için yine “İki Cihanda Lekelisiniz” der mi? Acaba, son pişmanlık fayda eder mi? Bir zamanlar “Değer mi hiç? Değer mi, değer mi değer mi söyle” şarkısıyla dillerden düşmeyen Sezen Aksu’ya şimdi sormak gerekir:

"AKP için değer miydi Sezen Aksu?

Değer mi, değer mi, değer mi söyle…”

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU