İsrail, İran'a karşı yoğun bir siber savaş içerisinde

İsrail Ulusal Siber Güvenlik Kurumu Başkanı Yigal Unna, başta özel sektördekiler olmak üzere hastaneler, bankalar ve şirketlerin yanı sıra çeşitli sivil kuruluşların İranlı hackerlerin hedef alındığı uyarısında bulundu

Fotoğraf: AA

İsrail Ulusal Siber Güvenlik Kurumu Başkanı Yigal Unna, İran ve müttefiklerinin ciddi zararlar vermek için nüfuz etmek istediği büyük ulusal kurumların en az 40 kez hedef alındığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görev süresi bu ay sona erecek olan Unna, İsrail'in gerçek bir savaşın ortasında olduğunu söyleyerek “Sokaklarda tanklar bulunmuyor olabilir, tatlı esintilere sahip ılıman bir havada yaşıyor olabiliriz; fakat İran ve diğer güçlerin yürüttüğü gerçek bir savaş mevcut. Lübnan'daki Hizbullah veya Gazze Şeridi'ndeki Hamas da bu yörüngede. Siyasi, güvenlik, sağlık ve ekonomi açısından İsrail'deki yaşama darbe indirmeyi amaçlıyorlar. Bize saldırmak için zayıf noktalar bulmaya çalışıyorlar” açıklamalarında bulundu.

Kurumlar uyarılarımızı dikkate almıyor

Şarkul Avsat’ın haberine göre, İranlı hackerların ekim ayında Hadera'daki Hillel Yaffe Tıp Merkezi’ne yönelik başarılı siber saldırılarının İsrail'e karşı yapabileceklerine örnek teşkil ettiğini vurgulayan Unna, başta özel sektördekiler olmak üzere hastaneler, bankalar ve şirketlerin yanı sıra çeşitli sivil kuruluşların hedef alındığı uyarısında bulundu. Aynı zamanda “Ne yazık ki bu kurumlar uyarılarımızı gerektiği gibi dikkate almıyor” açıklamalarına başvurdu.

Devlet kurumlarının bu yönde tetikte bulunarak siber saldırılara her gün yanıt verdiğini belirten Unna, özel sektördekilerin ise sızıntıları önlemek için sağlam savunma sistemleriyle donatılması gerektiğini söyledi.

Unna aynı zamanda “Ulusal Siber Müdürlüğü olarak bizler, İran'ın Hadera’daki tıp merkezine yönelik siber saldırısının ilk işaretlerini saldırı gerçekleştirilmeden iki ay önce ağustos ayında aldık. Fakat ne yazık ki uyarılarımız dikkate alınmadı. Vurguladığımız önlemleri alsalardı sistemleri böyle bir yıkıma uğramazdı” vurgusunda bulundu.

 

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU