Maduro: Keşke Biden hükümetiyle bir diyalog başlangıcı olsa

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD Başkanı Biden ile görüşmeye olumlu baktığını bir kez daha tekrarladı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro,  "ABD hükümetiyle doğrudan, cesur, samimi ve karşılıklı anlayışa dayalı bir diyaloğun açılmasını umuyorum" ifadesini kullandı / Fotoğraf: Reuters

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeye olumlu baktığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maduro, Telesur televizyonuna yaptığı açıklamada, "ABD hükümetiyle doğrudan, cesur, samimi ve karşılıklı anlayışa dayalı bir diyaloğun açılmasını umuyorum." ifadesini kullandı.

Biden'ın Beyaz Saray'a gelmesinden bu yana ilişkilerde bir iyileşme olmadığına dikkati çeken Maduro, "Keşke Joe Biden hükümetiyle bir diyalog başlangıcı olsa, bu olursa çok iyi, olmazsa da mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Maduro, muhalefet ile 13 Ağustos'ta Meksika'nın ev sahipliğinde, Norveç'in ara buluculuğunda başlayan müzakerelerin kesintiye uğramasından ABD'nin sorumlu olduğunu söyledi.

Venezuela'nın yeni yıla iyi bir giriş yaptığını savunan Maduro, eğitim, sağlık, barınma ve sosyal mutluluğa dönüşen bir sürece doğru ilerlediklerini ifade etti.

Normalleşme çağrısını ABD reddetmişti

Maduro, 19 Haziran 2021'deki açıklamasında, ABD ile ülkesi arasında son yıllarda artan gerginliği düşürmek istediklerini belirtmişti.

Bloomberg'e konuşan Maduro, hükümetinin ABD Başkanı Biden yönetimi ile karşılıklı saygı ve uzlaşma ile diplomatik ve ticari gerilimleri hafifletmek için müzakere etmeye çalıştığını kaydetmişti.

Venezuela liderinin açıklamasıyla ilgili Bloomberg'e konuşan bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, yaptırımların kalkması için önce Venezuela'nın ekonomik ve siyasi özgürlükleri düzenlemesi gerektiğini belirtmişti. ABD'li yetkili, Venezuela hükümetinin muhalif lider Juan Guaido'yla temas kurması, adil ve özgür seçimlere izin vermesi ve baskı politikalarını sonlandırması gerektiğini kaydetmişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU