Milli Gazete yazarı: Erdoğan’dan AKP’ye tepki!

"Bakanlar ve grup yönetimi yaptıkları çalışmalarda daha hassas ve özenli davranarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikide bir zor durumda bırakmasalar daha güzel olmaz mı?"

Fotoğraf: Reuters

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine torba yasalar konusunda uyarı yapmasını yazdı.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında iktidara yakın basında çıkan bir haberi anımsattı:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan konuşmalarında genellikle muhalefete tepki gösterir. Muhalefet partilerini ya da o partilerin liderlerini diline doladığına tanık oluruz. Bu defa ise muhalefet yerine kendi partisine tepki göstermiş ve hem bakanlarından hem de grup yönetiminden ulu orta her konunun Meclis gündemine getirilmemesini istemiş.

Yandaş medyada yer alan haberlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan partililere, “Bir daha böyle ayaküstü, yeterli hazırlık yapılmamış, arkası önü düşünülmemiş, etki analizi yapılmamış şeyleri Meclis gündemine getirmeyin” demiş.

Haber “muhalif basında” yer almış olsa inanmakta tereddüt gösterirdik fakat “yandaş basın” tarafından verilince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizim de kendisine yüzde yüz hak verdiğimiz bir konuda AKP’lileri uyarmaya çalıştığını düşündük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"AKP grup yönetimi yeterli hazırlıkları yapmadan ayaküstü bir şeyler hazırlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne koyuyor ve O da bunu dillendirince ortalık karışıyor. Doktor maaşlarına zam olayında olduğu gibi" diye devam eden Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

Böyle konular bir de “torba yasalar” marifetiyle devreye sokulunca iş iyiden iyiye içinden çıkılmaz karmaşık bir yapı haline dönüşüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da gayet haklı olarak onları uyarmak ihtiyacını hissediyor olmalı. Yani bugüne kadar sadece muhalefet tarafından dile getirilen konular artık Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seslendiriliyor.

Muhalefet iktidarı ne diye suçluyordu? Yasa taslaklarını “yeterli hazırlık” yapılmadan gündeme getirmekle suçluyordu. Hazırlanan tasarılarda arkasının önünün düşünülmediği iddia ediliyordu. Ayaküstü bir şeyler kotarıldığı öne sürülüyordu.

AKP yönetimi ise bu eleştirileri reddediyor ve doğru yolda olduklarını savunuyorlardı. Şimdi şikâyet konuları Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından gündeme getirildiğine göre umulur ki kendilerine çeki düzen verme ihtiyacını duyarlar. Bakanlar ve grup yönetimi yaptıkları çalışmalarda daha hassas ve özenli davranarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikide bir zor durumda bırakmasalar daha güzel olmaz mı?

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU