Bakan Nebati: O gece kimse devreye girmedi, dövizini bozdurmak için adeta insanlar yarışa girdi

Nebati, döviz kurunun düştüğü gece binlerce bireysel satıcının devreye girdiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 20 Aralık günü döviz kurundaki düşüş için, “Kimse devreye girmedi, sadece binlerce bireysel satıcı devreye girdi, adeta yarıştılar” dedi.

Nebati, “O gece dövizini bozdurmak için adeta insanlar yarışa girdi" ifadelerini kullandı.

A Haber canlı yayınına konuk olan Nebati KDV konusunda bir devrim yaşanacağını ifade ederek "Piyasa şok yaşayacak" dedi.

"20 Aralık tarihi bir gün”

“Sayın Cumhurbaşkanımız modeli açıkladı. Bireylerimiz 20 Aralık'ta dövizlerini bozdurmaya başladı. 20 Aralık tarihi bir gündür” ifadelerini kullanan Nebati, “Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anılacaktır. Ekonomi ve siyasal literatüre de girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın güvenilirliği ve itibarını da görmüş olduk. Kur ataklarını pazartesi günü bitirdik. O gece dolar satılmadı. Kamu Bankaları devreye girmedi. Hiç kimse devreye girmedi. Bireysel satıcılar devreye girdi. Birbirleriyle yarıştılar. Türkiye'de para politikası ile mali politikanın birlikte yürüdüğü bir sürecin içerisindeyiz. Başarımızın birinci önceliği Sayın Cumhurbaşkanımız, ikincisi ise uyumlu çalışmamız” dedi.

“Döviz aldı başını gidiyor” gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını savunan Nebati, “Sayın Cumhurbaşkanımız hep söylüyordu; bu bir köpüktü. Harp yöntemleri pazartesi akşamı çöktü. Bizim için önemli olan o akşamdı. Finansal istikrar sağlanırsa, o dolarizasyonu engelleyecek adımlar atarsanız güven artar. Bunun üzerine inşa edilecek olan ihracatın artırılması büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU