Mesrur Barzani’den Irak Türkmen Cephesi’ne ziyaret

Irak Kürdistan Bölgesi’nde (IKB) yeni kabineyi kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani, bugün Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Erbil’deki merkezini ziyaret etti

Irak Kürdistan Bölgesi'nde kabineyi kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani, Irak Türkmen Cephesi'ni ziyaret etti / Fotoğraf: K24

Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) IKB Parlamentosu’nda bir sandalyesi bulunuyor. 

Heyetler arası toplantıda yeni hükümet kabinesine Türkmenlerin katılım konusunun ele alındığı ifade edildi.

ITC Yürütme Kurulu Üyesi ve Erbil Parlamenteri Aydın Maruf, “9’uncu Kürdistan Bölgesi Hükümeti kabinesini destekliyoruz. Bakanlıklarda ve Bakanlar Kurulu’nda katılımımız olmasını istiyoruz” dedi.

Toplantının içeriği ile ilgili bilgi paylaşan Maruf, “Biz Türkmenler olarak Parlamento Başkanlığında temsilcimiz var, yeni hükümette de temsilimiz olacak. Bugün yapılan toplantıda Bakanlar Kurulunda da temsilcimizin olmasını talep ettik. Toplantıda ITC’nin Kürdistan Bakanı görevi alarak hükümete katılması yönünde anlaştık” diye konuştu.

 

Mesrur Barzani.jpg
Hükümeti kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani Türkmen temsilcilerle bir araya geldi / Fotoğraf: http://www.kdp.info

 

“Irak’ın genelinde yaşayan Türkmenleri temsil ediyoruz”

Mesrur Barzani’nin başkanlığını yaptığı heyet bugün 9 Türkmen siyasi parti temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Irak Türkmen Cephesi’nin bir Türkmen partisi olarak toplantıya katılmamasına ilişkin Maruf, “ITC diğer siyasi partiler gibi kendi iradesine sahip ve örneğin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi (Goran) ile görüşmek istese ikisiyle birlikte mi görüşür? Hayır tabii ki. Türkmenleri temsil eden diğer siyasi partiler olarak görüşmelerimizi yapıyoruz. Bölgesel devletler ve büyük ülkelerin ITC’yi siyasi muhatap olarak görüyor. Bugün bakarsanız bizim birçok şehirde temsilciliğimiz var, Irak’ın genelinde yaşayan Türkmenleri temsil ediyoruz” yorumunda bulundu.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU