Milli Gazete yazarından TÜİK’e: Hadi oradan!

"TÜİK görüldüğü kadarıyla nalıncı keseri gibi çalışıyor ve nabza göre şerbet veriyor”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, enflasyonu yüzde 21 olarak açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) tepki gösterdi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında “Önce vergi, harç ve cezalara yüzde 36,2 oranında zam yapılacak sonra da enflasyon yüzde 21 olarak ilan edilecek! Böyle bir açıklamayı rahmetli Erbakan Hoca’mızın meşhur bir sözü ile cevaplamak istiyoruz: Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan!” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hangi kriterlerden yola çıkılarak devletin alacakları söz konusu olduğunda yüzde 36,2 zam yapılırken iş enflasyonun ilanına gelince yüzde 21 ile yetiniliyor?” diye soran Ceyhan, bu tarz ilanların TÜİK’e dair şüpheler oluşturacağını ifade etti:

Vatandaş çarşı pazara alış-veriş için çıktığı zaman market fiyatlarının vergi, harç ve cezalara yapılan zam oranının gerçekleri daha çok yansıttığını hemen görüyor.

Marketlerdeki etiketler enflasyonun hiç de ilan edildiği gibi yüzde 21’ler civarında olmadığını da belgeliyor. Hiçbir şeyin fiyatı yerinde durmazken ve artışlar bir hayli okkalı olurken enflasyonu yüzde 21’ler civarında göstermenin iyi niyet ile bir alakası olabilir mi? Ceyhan, TÜİK için “Görüldüğü kadarıyla nalıncı keseri gibi çalışıyor ve nabza göre şerbet veriyor” eleştirisi yaptı.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU