Başarır: AK Partililer Mersin Belediye Meclisi'ne zorla girmek istedi

AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak yanındaki gençlerle Meclis'e girmeye çalışınca arbede yaşandı

Görsel: Twitter

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, AK Parti Gençlik Kolları'ndan 300 genç ile Mersin Belediye Meclis’ine geldi. 30 Kasım Salı günü yaşanan olayda içeri girmek isteyenlerle belediyenin görevlileri arasında tartışma yaşandı.

Gültak ile gelen grup engellendiği için arbede çıktı.

CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır Halk Tv'de katıldığı yayında yaşananları, şu ifadelerle aktardı:

Mersin’de emniyet, polisler, AKP Akdeniz belediye başkanı 300 genci getirmek istedi. İnsanları darbetmek istedi. Kapıyı polis açtı. Herkes bir direnç gösterdi hepsini dışarı attık. Aynı şey Ankara’da olsa yine yapacağız. Geri adım mı atacağız? Bir İçişleri Bakanı ya da Cumhurbaşkanı olsa ‘Neyi tehdit ediyorsunuz?’ diyebilir.

Tartışma çıkmıştı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci oturumunda CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasında Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesiyle ilgili tartışma çıkmıştı. 

Gültak, bu konuda konuşma yapmak isteyince Seçer, gündem dışı konuşmaların uzadığını söyleyerek konuşmaya izin vermemişti. Bunun üzerine Gültak yerinden kalkarak, canlı yayın yapan yerel televizyon kameralarının önünde geçip açıklama yapınca CHP’li başkandan uyarı almıştı. 

Gültak, uyarılara rağmen konuşmasını sürdürünce, CHP’li Seçer, "Buranın horozu sen misin" diyerek tepki göstermiş ve ardından da oturuma ara vermişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU