Binali Yıldırım’dan Öcalan'ın mektubuna ilk yorum: PKK, HDP ne demiş bizim için önemli değil

Yıldırım “Kürt kardeşlerimizi birileriyle ittifak yapmaya zorlayan zihniyet, geçmişte Kürtlere en büyük zulmü yapan zihniyettir” ifadesini kullandı

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Abdullah Öcalan’ın dün yayınlanan mektubuyla ilgili bir soruya cevap veren Yıldırım, “PKK, HDP ne demiş bizim için önemli değil” dedi.

Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde:

PKK ne demiş HDP ne demiş bu bizim için önemli değil. Biliyorsunuz İstanbul seçimine gidiyoruz. İstanbul’da Diyarbakır’dan daha fazla Kürt hemşehrimiz yaşıyor. Dolayısıyla ben belediye başkanı adayı olarak Kürt hemşehrilerimden destek istiyorum. Ve şunu bilmelerini istiyorum İstanbul’da 15 milyona eşit adil hizmet yapacağım. Kürt, Türk, Çerkez, göçmen. Yani etnik kimlik ayrımı yapmadan herkese bu hizmeti götürmenin gayreti içerisinde olacağım. Kürt kardeşlerimizi birileriyle ittifak yapmaya zorlayan zihniyet, unutulmamalıdır ki geçmişte Kürtlere en büyük zulmü yapan zihniyettir. Bunu da bu vesileyle hatırlatmayı bir vatandaşlık görevi olarak burada ifade ediyorum.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU