Milli Gazete yazarı: Enflasyon niye düşmez?

"Ülke yönetimine böyle bir zihniyet hâkim olduğu sürece kimse enflasyonun düşmesini beklememelidir"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, enflasyon konusundaki iddiası gündemde olan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ı eleştirdi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında Binali Yıldırım’ın geçen günlerde kullandığı “Yaşadığımız hayat pahalılığı ve yaşadığımız ekonomideki dalgalanmalara mazeret olarak söylemiyorum. Bu bir gerçek. Bu bir durum tespiti. Amerika, Avrupa denen ülkeler enflasyon denen bir şey bilmiyordu. Bugün Amerika’da enflasyon sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış. Bu ne demek, 7 kat artış demek. Bizde 10’lardan 20’ye çıkmış yani iki kat artmış. İyi mi? Değil! Belirsizliği yönetemezsiniz. Hiçbir ülke belirsizliği yönetemez. Kriz yönetilir, belirsizlik yönetilemez. Hepimizin umudu bu belanın bir an önce def olup gitmesidir” şeklindeki ifadesini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Evet, ülke yönetimine böyle bir zihniyet hâkim olduğu sürece kimse enflasyonun düşmesini beklememelidir” diyen Ceyhan, şu eleştirilerini gündeme getirdi:

Çünkü ülke yönetimine hâkim zihniyet enflasyonun düşmesi için bir şey yapamayacağını “belirsizlik yönetilemez” diyerek açığa vuruyor. Peki, ülke yönetimine hâkim zihniyet ne yapıyor? Enflasyonun yani belanın def olup gitmesini bekliyor. Ülke yönetimine hâkim olan zihniyetin umudu belanın def olup gitmesi olunca enflasyonla mücadele konusunda kayda değer bir şey yapılmayacağı ortaya çıkmıyor mu? Amerika ve Avrupa denen ülkelerin enflasyon denen bir şeyi bilmediği iddiasına katılmamız mümkün değil! Çünkü Amerika ve Avrupa denen ülkeler son günlerin moda tabiri ile olayın kitabını yazmış olan ülkeler!

“Onlarda yedi kat artarken bizde iki kat artmış” diye kendilerine övünme payı çıkarmaya çalışan bir zihniyetten enflasyonun önüne geçmesi elbette beklenemez. Zaten onların da bu konuda “enflasyonu biz önleriz” gibi bir iddiaları yok. Def olup gitmesini bekliyorlar pardon umuyorlar. Bu şartlar altında enflasyon niye düşsün ki!

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU