Russell Crowe sarhoşken Leonardo DiCaprio'dan 30 bin dolara dinozor kafası almış

“Alışverişe votka da dahil olmuştu”

Görsel: The Independent

Sadece zengin bir Hollywood ünlüsüyseniz başınıza gelebilecek bir olay… Russell Crowe, sarhoş olduğu bir anda Leonardo DiCaprio'dan 30 bin dolara (170 bin TL) dinozor kafatası satın aldığını açıkladı.

Gladyatörü canlandıran oyuncu çarşamba günü katıldığı radyo programında, “Çocuklarım için satın aldım (...) Leonardo'nun evindeydik. Alışverişe votka da dahil olmuştu” dedi.

Bu tuhaf alışverişin nasıl gerçekleştiği sorulduğunda; Crowe, DiCaprio'nun piyasada çok istediği başka bir dinozor kafatası gördüğünü ve elindekini satıp onu almak istediğini söyledi.

Crowe, “Ben de 'Peki alacağım. Ne kadar istiyorsun?’ dedim. 'Bana ödediğim parayı ver yeter' dedi. Galiba 30-35 bin dolar kadardı” diye konuştu.

Bu alışverişi 2008’de neden yaptığı sorulduğunda, Crowe çocuklarının o sıralar dinozorlara hayran olduğunu söyledi. “İçimden, 'İşte, tam oyun odasına göre' diye geçirdim” diye konuştu. 55 yaşındaki oyuncu dinozorun türünü hatırlamadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktör, dioazor kafatasını 2018’de Danielle Spence’le boşanma işlemlerini karşılamak için Sotheby's Australia’nın yardımıyla düzenlediği açık artırmada sattı. Kafatası 65 bin dolara (yaklaşık 380 bin TL) alıcı buldu.

Sotehby’s kafatasının Mosasaur türüne ait olduğunu ve “Komodo ejderinin de bulunduğu dev kertenkele ailesinin akrabası” olduğunu belirtti. Yılanı andıran bu dev deniz sürüngenine 65 milyon yıl önceki Geç Kretase döneminde sıkça rastlanıyordu.

Sotheby's'a göre, avlarını bütün olarak yemelerini sağlayan esnek kafatasları ve çok geniş bir şekilde açabildikleri çeneleriyle Mosasaurlar heybetli avcılardı.

Crowe’un ünlü filmlerinde kullandığı bazı aksesuarlar da dahil olmak üzere toplam 226 eşyanın satıldığı müzayedede 3,7 milyon dolardan (21 milyon TL) fazla para toplandı.

Crowe, kafatasının değerinin aldığından bu yana iki katını aştığını belirtti. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU