Harry Potter video oyununun çıkış tarihi belli oldu

Harry Potter: Wizards Unite adlı artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon Go üreticisi Niantic tarafından geliştirildi

Uzun süredir beklenen 'artırılmış gerçeklik' oyunu Harry Potter: Wizards Unite’ın çıkış tarihi nihayet belli oldu.

Ünlü Pokemon Go oyununun da yaratıcısı Niantic, Twitter’da yaptığı açıklamada  Harry Potter: Wizards Unite’ın 21 Haziran Cuma piyasaya sürüleceğini duyurdu. Açıklamada, “Oyun yakında bölgenizde erişime açılırken daha fazla bilgi için gözünüzü dört açın ve asanızı hazırlayın” ifadeleri yer aldı.

Beraberinde yayımlanan videoya bakılırsa, oyuncuların uçan ruh emiciler ve incik boncuk toplayan burnuklarla karşılaşmaları mümkün.

 

 

Oyunun beta sürümü, Avustralya ve Yeni Zelanda’da halihazırda yayında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pokemon Go’ya benzer şekilde yeni Harry Potter oyunu da ekranda sihirli yaratık ve objelerin görüntülenebilmesi için oyuncunun telefon konumunu kullanacak.

Oyuncular akıllı telefon ya da tabletlerine yükledikleri sanal dünyadaki öğeleri keşfedip ortaya çıkarmak için gerçek dünyada hareket edecek. Oyunda yer alan, Pokemon Go’daki “Gym”lere benzer “Kaleler” oyuncuların birbirleriyle etkileşime geçmesini sağlayacak.

Niantic CEO’su John Hanke, oyunun ilk kez duyurulduğu Kasım 2017’de yaptığı açıklamada, “Sevilen Harry Potter hikayeleri 20 yıldan uzun süredir dünya çapındaki hayalleri yakaladı. Yakında bu fanteziyi artırılmış gerçekliğe dönüştürerek hayranların ve arkadaşlarının sihirbaz ve cadı olmalarını sağlayacağız” diye konuşmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/gaming

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU