Siverek’te 6 kişinin öldüğü olayda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan aşiret kavgasıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı

Siverek'te yaşanan olayda tutuklu sayısı arttı / Fotoğraf: AA

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, hastanede tedavileri sona eren Bülent ve Serhat Ferman İzol'un ifade işlemleri tamamlandı.

Valilik, Siverek ilçesinde 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgada 2 kişinin daha tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı. 

Açıklamada, “İlimiz Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle aynı aileye mensup taraflar arasında çıkan ve 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak yürütülen adli soruşturma kapsamında 19 Haziran 2019 günü adliyeye sevk edilen 2 şüpheli daha adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konmuştur. Böylece etkin bir şekilde yürütülen adli soruşturma kapsamında bugüne kadar tutuklanan kişi sayısı 5’e yükselmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

Siverek.jpg
Siverek'teki olayda tutuklu sayısı 5'e çıktı / Fotoğraf: AA

 

Tutuklular Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Zanlıların adliyeye getirilmeleri sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı.

Adliye binasına çıkan bütün yollar kapatılırken, özel harekat polisleri çatılarda nöbet tuttu.

Siverek'te 5 gün önce aralarında husumet bulunan akraba iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı. Yaralıların yakınları tarafından hastaneye sevki sırasında meydana gelen trafik kazasında ise 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili daha önce Cihan İzol, Yusuf Rojhat İzol ve Mehmet Metin İzol tutuklanmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU