Mehmet Barlas: Cumhurbaşkanı’nın sağlığı

"Türkiye'nin bugününü, siyasetini değerlendirirken çakallıkları devre dışı bırakmaya çalışmalıyız"

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, son günlerde tartışma konusu olan “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumu” hakkında yazdı.

Barlas, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’i benzetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Kendilerini siyaset heveslisi gibi gösteren bazı çakallar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığı ve hayatı üzerinde sosyal medyada spekülasyon yapmaya başladılar. Bu durum utanç ötesidir. Ayrıca bu çakallar, Türkiye'nin geçmişte yaşadıklarını hiç bilmiyorlar. Düşünün ki bugün birileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne kadar nefret ediyorsa, aynı durum 1950'li yıllarda Adnan Menderes için de söz konusuydu. Ama kimse onu seçimle yenemedi.

Menderes, Londra'ya Kıbrıs zirvesi için giderken uçağı düştü. O günün çakalları çok sevindiler ama Menderes kazadan sağ kurtuldu. Sonunda hepimizi rezil eden bir durum çıktı ortaya. Türkiye'de darbeciler, Adnan Menderes'i idam ettiler ve Türkiye en az 30 yıl geriye gitti. Türkiye'nin bugününü, siyasetini değerlendirirken çakallıkları devre dışı bırakmaya çalışmalıyız. Bunlar sadece kendilerine değil, tüm ülkeye kötülük yapıyorlar.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU