Kurtulmuş: Anketler üzerinden algı operasyonu yapılıyor, CHP birinci parti olacakmış gibi gösteriliyor

Seçim anketlerinde algı oluşturulduğunu öne süren Kurtulmuş, "Bütün anketler AK Parti Türkiye'de açık ara birinci partidir. Bu kadar algı operasyonuna rağmen CHP'nin oyu da bir milim yukarı çıkmıyor" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, A Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim anketleri üzerinden bir algı gerçekleştirildiğini öne süren Kurtulmuş, "Sanki CHP Türkiye'de birinci parti oluyormuş gibi imaj çıkarıyorlar böyle bir şey yok. Bütün anketler AK Parti Türkiye'de açık ara birinci partidir. Bu kadar algı operasyonuna rağmen CHP'nin oyu da bir milim yukarı çıkmıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurtulmuş, anketlerde CHP ve HDP'nin toplam oyunun yüzde 35'in üstüne çıkmadığını da savunarak şu ifadeleri kullandı:

AK Parti birinci parti olmaya devam ediyor. Milletimiz eleştirilerde bulunuyor ama konuştuğumuzda 'Bunları AK Parti'den başka çözecek yoktur' diyor. Belediye başkanı adayı olmak başka bir şeydir ama Türkiye'yi yönetmeye aday olduğunuzda millet sormayacak mı terörle mücadelede ne yapacaksın? Bu partilerin hepsi arasında farklılıklar ortaya çıkmayacak mı? Fikirlerin farklı olduğunu düşündükleri bir ittifakın da Türkiye'yi yönetecek bir sayıya ulaşacağını da tahmin etmiyorum. HDP tarafı da 'Ne demek oylarıma talip oluyorsun, oylarımı alacaksın ama varlığımız örtmeye çalışacaksın' diyor... Erdoğan gitsin diyorsunuz da yerine ne gelecek, bunu söyleyemiyorsunuz. Kim aday olacak? Kılıçdaroğlu aday olsun diyen CHP'liler oldu. İYİ Parti aday tanımlaması yaptı. Akşener hanımefendi 'Başbakanlığa talibim' dedi. Aday tespiti konusunda farklı kanaatler vardır. Bu da ikinci bir kriz potansiyeli taşıyor.

"Gençlerimizi çok iyi anlıyoruz"

AK Parti'nin genç kuşak arasında da birinci parti olduğunu belirten Kurtulmuş, "Türkiye'nin en genç kuşağında da birinci parti AK Parti'dir. Gençlerimizi çok iyi anlıyoruz, gençlerimize güveniyoruz. 15 Temmuz gecesini referans olarak veriyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde tankların önüne yatarak darbenin önüne duran bir gençlik yok. Çok gencimiz şehit oldu. Yüzbinlerce genç sokağa çıktı" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU