Danışmanlarından Erdoğan paylaşımları: "Alayınıza gider, bir yiğit hepinize yeter"

Yiğit Bulut: Türk yargısı bunları yapanlarla ilgili gereken adımları atacaktır

Fotoğraf: Twitter / Hamza Yerlikaya

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık sorunu olduğu iddiasıyla sosyal medyadan yapılan spekülasyonlara danışmanlardan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, Erdoğan'ın bugün Ankara'ya gelmek üzere İstanbul'dan ayrılışı sırasında düzenlenen uğurlama töreninde çekilen görüntüleri paylaştı:

Erdoğan’ın danışmanlarından Hamza Yerlikaya da Erdoğan’ın uçaktan inerken çekilen bir fotoğrafını paylaşarak “Alayınıza gider” diye yazdı:


Erdoğan’ın bir diğer danışmanı Yiğit Bulut da benzer paylaşımlarda bulundu:


Bir başka danışman İsmail Cesur da şu mesajı paylaştı:


"Erdoğan'ın sağlık sorunları"

Foreign Policy köşe yazarı Steven A. Cook, geçen haftalarda Erdoğan'ın "bir sonraki seçimlerde aday olamayacak kadar hasta olabileceği” iddiasını taşıyan bir köşe yazısı kaleme almıştı. Yazıda “Erdoğan, Türkiye'ye liderlik etmeye devam etmek için çok hasta olabilir" başlığı kullanılmıştı. Bu iddia Fahrettin Altun tarafından yalanlamıştı.

Erdoğan'ın bir videosu dün tekrar gündeme gelmiş ve Cumhurbaşkanı'nın sağlık sorunları yaşadığı iddiası sosyal medyada dile getirilmişti. Danışmanların paylaşımları bu iddialara yanıt olarak yorumlandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU