İBB'nin 5 bin yeni taksi plakası teklifi, oy çokluğuyla 10'uncu kez reddedildi

İBB Ulaşım Daire Başkanı Cihan, taksilerin hizmet kalitesiyle ilgili şikayetler geldiğini söylerken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi Aksu ise kamuoyunda taksi kötüdür algısı yapıldığını iddia etti

Fotoğraf: AA (arşiv)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, 5 bin yeni taksi plakası teklifi 10'uncu kez görüşüldü.

İBB UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

AA'da yer alan habere göre, İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, taksilerin hizmet kalitesiyle ilgili sorunlar olduğunu, yol ve yolcu seçme, trafik kuralları ihlali, kaba davranış ve kısa mesafe gibi konularda şikayetler geldiğini söyledi.

İstanbul'da 1990 yılından itibaren nüfusun, turist sayısının ve başka kriterlerin arttığını ama taksi sayısının artmadığını, sabit kaldığını anlatan Cihan, kentte taksi sayısının az olduğunu ifade etti. Cihan, 5 bin taksiyi satmayacaklarını, kiralamak ve kurumsal yapı içerisinde işletmek istediklerini belirtti.

Toplantıda yapılan oylamada, İBB'nin 5 bin yeni taksi plakası teklifi oy çokluğu ile reddedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksu: Taksiciler, 30 yıldır böyle zulüm görmedi

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi Eyup Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimlerden önce verdiği sorunları ortak akıl ve birlikte çözme vaatlerinin hiçbirisini tutmadığını ileri sürdü.

Aksu, İBB'nin sürekli PR çalışması, billboardlara, yandaş medyaya sürekli taksi kötüdür algısı yaptırdığını iddia etti.

Kentte taksi sayısının artışına ihtiyaç olmadığını, bu dönemde emek suikastı ve itibarsızlaştırmanın arttığını savunan Aksu, "Taksiciler, 30 yıldır böyle zulüm görmedi. Her türlü kaosa sürükleniyoruz, sıkıntı yaşıyoruz. Trol hesaplarla saldırıyorlar. Bazı ulusal medyanın kötü taksi imajı vermesi, bizi halkla düşman ediyor" dedi.

UKOME toplantısı öncesi, İstanbul'da taksiler kontak kapatarak ve konvoy oluşturarak İBB'nin taksi plakası teklifini protesto etmişti.

Ongun: Kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ise, İBB'nin taksi plakası ile ilgili teklifin reddedilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ongun, "Kaliteli ve yeni taksi talebimiz, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 10. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine" dedi.

Bahçeşehir'den Halkalı'ya tren hattına onay

UKOME toplantısında, TCDD'nin Bahçeşehir-Halkalı arası tren hattı işletmeciliğinin başlatılması ve İstanbulkart entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

TCDD Taşımacılık İstanbul Bölge Müdürü Veysi Alçınsu, konuşmasında, Halkalı'dan sonra demir yolu güzergahı kenarında hızlı bir kent gelişmesi yaşandığını ve oradan yolcu talepleri geldiğini söyledi.

Bu kapsamda, Halkalı'dan sonra Marmaray'dan bağımsız 13,5 kilometrelik, 5 istasyonluk mevcut hattın üzerinde bir bağlantı yaparak yeni bir toplu taşıma aksı meydana getirdiklerini dile getiren Alçınsu, şöyle konuştu:

Bu sayede oradaki trafiği azaltmış olacağız, çevreye yararlı bir şekilde toplu taşıma aracıyla oradaki vatandaşlarımızı Marmaray'a aktaracağız. Böylelikle bu yeni yaptığımız aksla Marmaray'dan da metroya ve diğer toplu ulaşıma, ana arterlere yolcuyu taşımış olacağız. Tamamen toplu taşımaya, vatandaşa hizmet sağlamaya yönelik yeni bir aksımız bu

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU