Garo Paylan: 2022 yılı bütçesi yalnızca yüzde 1'lik kesimin bütçesi

"Saraydan gelen bütçe, sarayın, savaşın ve yandaşın bütçesidir"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Palyan, halkın 2022 yılı bütçesine ilişkin taleplerinin bulunduğunu ancak bütçeye yansımadığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paylan, HDP'li bazı milletvekilleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2022 yılı bütçe görüşmelerinin bugün başlayacağını ancak, bütçede ataması yapılmayan öğretmenlerin, emeklilikte yaşa takılanların, asgari ücretli çalışanların, emekliler ve diğer yurttaşların taleplerinin olmadığını savundu.

2022 yılı bütçesinin yalnızca yüzde 1'lik kesimin bütçesi olduğunu dile getiren Paylan, "Saraydan gelen bütçe, sarayın, savaşın ve yandaşın bütçesidir. HDP olarak bütçelerin sarayda değil, halkla birlikte hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Halkımızın derin bir yoksulluk içinde olduğunu, gençlerin derin bir umutsuzluk içinde olduğunu görüyoruz. Birçok ilde kadınların, emekçilerin, yoksulun dertlerini dinledik. Tüm yurttaşlarımızın talepleri var ama bu talepler bütçeye yansımış değil" dedi.

"Saraya değil, halka bütçe diyeceğiz"

Halkın taleplerinin bütçeye yansıması için HDP olarak mücadele edeceklerini ifade eden Paylan, "Saraya değil, halka bütçe diyeceğiz. HDP olarak 2022 yılı bütçe görüşmelerinin halka açılması talebi ile TBMM Başkanlığına başvurduk. Bu bütçenin, çiftçilerle, işçilerle, emekçilerle, işsizlerle birlikte yapılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU