Suudi Arabistan ve ABD'ye ait uçaklar Arap Körfezi'nde tatbikat yaptı

Suudi Arabistan ve ABD Hava Kuvvetleri, F-15SE uçakları ile dün Arap (Basra) Körfezi’nde ortak uçuş yaptı

Her iki ülke hava kuvvetleri, bazı dönemlerde işbirliği içerisinde tatbikatlar düzenliyor / Fotoğraf: Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA'ya göre, uçuşun iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin ve ortak çalışmaların güçlendirilmesi amacı ile gerçekleştirildiği aktarıldı.

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri’nden bir yetkili yaptığı açıklamada, Riyad ve Washington yönetimi arasında siyasi, ekonomik, güvenlik ve askeri alanda güven ve stratejik ortaklığa dayanan uzun vadeli ilişkilerin mevcut olduğunu ifade etti. Her iki ülke hava kuvvetleri, bazı dönemlerde işbirliği içerisinde operasyonlar düzenliyor.

 

savaş uçakları Suudi ARabistan savunma bakanlığı
ABD'li F15-SE uçakları / Fotoğraf: Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı

 

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz Mart ayında ABD'nin Nevada kentindeki Nellis Hava Kuvvetleri Üssü’nde düzenlenen ‘Kızıl Bayrak 2019’ (Red Flag) isimli ortak tatbikata katıldı. Kızıl Bayrak 2019 isimli ortak tatbikata, Suudi Arabistan’ın yanı sıra ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Belçika, Hollanda ve Singapur Hava Kuvvetleri katılım sağladı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Albay Mesud bin Nasir bin Şeri, Kızıl Bayrak 2019 tatbikatının ardından yaptığı açıklamada, tatbikatın ileri savaş operasyonlarının planlanması ve uygulanması amacı ile gece ve gündüz birçok uçuşu içerdiğini belirterek, gelişmiş savaş uçağı sistemleri sayesinde düşman hedeflerinin başarılı bir biçimde imha edildiğini aktardı.
 

 

Şeri açıklamasında ayrıca, savaşın gerçekliğine daha yakın bir çarpışma ortamında yürütülen bu tatbikatların amacının, katılımcıları savaş durumuna hazırlamak ve katılımcı ülkeler arasındaki koordinasyona katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Suudi pilotların bu tatbikatlar ile savaş becerilerini artırdığını söyleyen Hava Kuvvetleri Komutanı, ilerleyen aylarda askeri tatbikatlara yenilerinin ekleneceğini dile getirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Tuğba Toktaş

DAHA FAZLA HABER OKU