Selvi: Kılıçdaroğlu’na sufle FETÖ’den

"Kontrollü darbe iddiasını da önce FETÖ’cüler ortaya atmış, sonra Kılıçdaroğlu bunu sahiplenmişti"

Fotoğraf: YouTube

“Eğer bilgi vermekten kaçınırsa çok ağır suçlamalarla karşı karşıya kalacak”

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı ifadeleri referans göstererek “siyasi cinayetler olabileceğini” söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Sufle FETÖ’den” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında siyasi cinayet iddiası hakkında başlatılan soruşturmayı hatırlattı ve CHP liderine tanık olması için çağrı kağıdı gönderileceğini söyledi:

Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetlere ilişkin iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma açmıştı. Nasıl bir prosedür uygulanacak diye baktım. Kılıçdaroğlu hakkında bir fezleke düzenlenmesi söz konusu değil. Görevli başsavcı yardımcısı, Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurmak üzere bir çağrı çıkaracak. Kılıçdaroğlu, tanıklık etmeyi kabul ederse bilgisine başvurulacak. Şimdi sıra Kılıçdaroğlu’nda. Elindeki bilgileri ‘Cumhuriyet Savcıları’ ile paylaşırsa
siyasi cinayetlerle ilgili soruşturmada mesafe alınmasını sağlayacak. Yok, eğer bilgi vermekten kaçınırsa çok ağır suçlamalarla karşı karşıya kalacak.

Hürriyet yazarı yazısının devamında şu iddiada bulundu:

Kılıçdaroğlu, siyasi cinayetler iddiasını ortaya atınca bir süre önce firari FETÖ’cü Cevheri Güven’in 15 Ağustos 2021 tarihli videosu aklıma geldi. Firari FETÖ’cü, “Siyasi suikastlar işleyip cemaatin üzerine atacaklar” diyordu. “Kontrollü darbe” iddiasını da önce FETÖ’cüler ortaya atmış, sonra Kılıçdaroğlu bunu sahiplenmişti.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU