Alaattin Çakıcı'ya Kılıçdaroğlu'na hakaretten hapis cezası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı'nın hapis cezası aldığını açıkladı

Fotoğraf: AA

Organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve Nisan  2020’de infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle  1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Çakıcı'nın avukatı Gökhan Kılıç, müvekkilinin hastanede olduğunu, bu yüzden duruşmaya katılamadığını belirterek, Çakıcı'nın hastane yatış kayıtlarını mahkemeye sundu.

Kılıç, müvekkilinin son savunmasını mahkeme huzurunda yapmak istediğini, bir sonraki celsede duruşmada olacağını beyan etti.

Müvekkiline "yüz yüzelik ilkesi" gereği mahkemede savunma yapma hakkı tanınması gerektiğini kaydeden Kılıç, sağlık mazeretinin kabulünü talep etti.

"Önceki celsede de aynı mazareti sundu"

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de sanığın bir önceki celsede de aynı mazeretlerde bulunduğunu, bu tutumun yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

Bilinçli olarak duruşmanın uzatılmaya çalışıldığını savunan Çelik, "Sanık, şartlı tahliye hükümleri kapsamında serbest bırakılmıştır. Verilen karar neticesinde ve kararın kesinleşmesinin ardından sanığın cezaevine girmesi söz konusudur. Mahkemenin dosyayı hükme bağlamasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Duruşma savcısı da sanık avukatının taleplerinin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, hükmün açıklanmasını istedi.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, sanık Çakıcı'ya "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 6 ay, "tehdit" suçundan da 1 yıl 2 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

Mahkeme, takdiri indirim uygulamadı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik sosyal medyadan yaptğı paylaşımda şunları kaydetti:

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu tehdit edip hakaretler savuran Alaattin Çakıcı'nın ceza almasını sağlayacağımızı söylemiştik!

Sözümüzü tuttuk..

Bugün itibariyle Hakaret ve Tehdit suçundan toplam 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çakıcı'dan açıklama

Alattin Çakıcı da kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik'in "Çakıcı'nın ceza almasını sağlayacağımızı söylemiştik. Sözümüzü tuttuk" ifadelerini kullandığını hatırlatan Çakıcı "Kamuoyuna soruyorum siyasi gücünü kullanıp, baskı ile yargıyı etkilediği anlamı çıkmıyor mu?" diye sordu. Çakıcı açıklamasında şunları kaydetti:

Sayın muhalefet lideri ile bugün devam etmekte olan mahkemenin ilk aşamasında tarafıma 20 ay ceza verilmiş, istinaf yolu açık olan bu kararı avukatım istinafa temyiz ettiğini kamuoyuna duyurmuştur. 
Yerel mahkemenin vermiş olduğu kararın istinafta değişeceği kanaatindeyim. Dikkatimi çeken sürekli olarak hak, hukuk, adalet, yetim hakkından bahseden sayın muhalefet liderinin avukatının açıklamasını esefle izledim. Sayın genel başkanımıza ceza alacağına söz vermiştik, sözümüzü tuttuk diyor. Kamuoyuna soruyorum siyasi gücünü kullanıp, baskı ile yargıyı etkilediği anlamı çıkmıyor mu? Mahkeme hakkımda ne karar verirse versin, adalete güvencim tam olduğundan, herhalde dosyamda gözlerinden kaçmış olan bazı bölümleri incelemedikleri düşüncesindeyim. Burada sayın muhalefet liderine ve özel avukatlarına şunu hatırlatmak isterim. Adaletin gücü yoksa sessizdir. Siyasi gücün temelinde adalet kavramı yoksa orada insan hakları aramak hata olur. İşte muhalefet liderinin adalet anlayışı da budur. 


 

Ne olmuştu?

Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında kullandığı "Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?" ifadeleri nedeniyle sosyal medya hesabından "Akıllı ol", "Vatan hainleri ile Bahçeli'yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın" ve "kazığa oturturum" gibi tehdit ve hakaret içerikli ifadelerde bulunmuştu.

 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU