Karamollaoğlu: Türkiye seçim atmosferine girmiş bulunuyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Evet, 'Dünya 5'ten büyüktür' fakat unutulmamalıdır ki; TBMM de, iktidar partisinin MKYK'sından büyüktür" diye konuştu

Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Konuşmasında Meclis'in dün açıldığını hatırlatan SP lideri, "TBMM, millet iradesinin yegâne tecelligâhıdır. Bu nedenle; TBMM'nin güçlü, etkin ve çözüm odaklı çalışabilmesi büyük önem arz etmektedir. Güçlü bir Meclis, Güçlü bir Türkiye demektir" diye konuştu.

"Kuvvetler ayrılığı ilkesinin ne kadar hayati öneme sahip olduğu daha iyi anlaşılmıştır"

TBMM'nin son birkaç yılda işlevselliğinin azaldığını söyleyen Karamollaoğlu şu ifadelerle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TBMM'nin, kaybettiği bu itibarını yeniden kazanması, önümüzdeki dönemde ülkemizin problemlerinin çözümü noktasında önemli bir adım olacaktır. Ülke yönetiminde ortak aklı, istişareyi, şeffaflık, denetim ve hesap verilebilirliği tesis etmenin yolu TBMM'den geçmektedir.

Bu çoğulcu ve katılımcı anlayışla ülkemizin problemlerini ele almak ise artık bir gereklilik değil; zaruriyettir.

Kuvvetler ayrılığı ilkesinin ne kadar hayati öneme sahip olduğu da; bugün içinde bulunduğumuz durum nedeniyle her zamankinden çok daha iyi anlaşılmıştır.

Bu sebeple Cumhurbaşkanı'nı bu konuda daha duyarlı davranmaya ve meseleye hassasiyetle yaklaşmaya davet ediyorum.

"TBMM de, iktidar partisinin MKYK'sından büyüktür"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Daha Adil bir Dünya Mümkün" adlı kitabında Birleşmiş Milletler'in (BM) yapısına ve özellikke Güvenlik Konseyi'nin işleyişine eleştiriler getirdiğini kaydeden SP lideri bunlara katıdıklarını ifade etti.

Karamollaoğlu, "Fakat bu kitapta dile getirilen eleştirileri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin işleyişine uyarladığımızda; benzer sorunların ülkemizde de görüldüğüne şahit oluyoruz. Evet, 'Dünya 5'ten büyüktür' fakat unutulmamalıdır ki; TBMM de, iktidar partisinin MKYK'sından büyüktür" dedi.

Açıklamalarında ekonomi yönetimini de eleştiren SP lideri, "İşte resmi enflasyon rakamları daha geçen gün açıklandı; 19.58. Kaldı ki bu TÜİK'in enflasyonu, insanımızın çarşı-pazarda hissettiği gerçek enflasyon %40-%50'lerdedir. Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik, döviz kurları, faizler; ekonomi yönetimi gelip duvara toslamış ve bu durum insanımıza büyük maliyetler üretmektedir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin iel yaptığı görüşmede yanında kimseyi götürmemesine de tepki gösteren Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

Sayın Cumhurbaşkanı’nın Putin ile yaptığı görüşmede bir tane devlet görevlisinin bulunmaması endişe vericidir. Çünkü bu kararlarda gözden kaçan özellikler olabilir. Bilgiler olabilir.  Cumhurbaşkanı’nın yanında olan bir insan sadece yeri geldiğinde karşı tarafta olan bir boşluğu doldurmakla görevlidir. Aynı zamanda hafıza da önemlidir. Bunların kaydı yok, 50 sene sonra ne konuşuldu diye birileri araştırsa bilgi yok.

İki devlet başkanının çok önemli konuları istişare ederken yanında kimsenin olmaması endişe vericidir.

"Rakipler düşman olmak mecburiyetinde değildirler"

Konuşmasının sonunda Türkiye'nin seçim atmosferine girdiğini kaydeden SP lideri, "Biz siyasi partiler olarak birbirimizin ne hasmıyız ne düşmanıyız. Sadece birbirimizin rakibiyiz. Rakipler düşman olmak mecburiyetinde değildirler" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU