Bahçeli’den ABD’ye tepki: Bu kadar mı korkuyorlar bizden?

“Ülkü Ocakları’ndan adam gibi adam çıkar. Bir tek çıkmayacak teröristtir”

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi'nin, "Ülkü Ocakları'nın yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasına" yönelik kararına tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, ABD’ye yönelik olarak şunları söyledi:

FETÖ irtibatlı Demokrat Partili bir senatör, Temsilciler Meclisi'nde gündeme Ülkü Ocakları'nı getirmiştir. 2022 yılı ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın onaylanan metninde, Ülkü Ocakları'nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir madde de yer almıştır. Bu kadar mı korkuyorlar bizden? Bu kadar mı kabuslar görüyorlar ülkücülerin varlığından, bu denli mi ürküyorlar cesaretimizden?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ülkü Ocakları'ndan bilim insanı çıkar"

Ben Ülkü Ocakları'nda yetişmekten iftihar eden bir genel başkanım. İkbal için değil, Türklüğün muzaffer şafağının sökmesi, milletin istiklal ve istikbal haklarının muhafazası için ülkücü oldum, yaşadım. Dünyaya bir kez daha gelsem, yine ülkücü hareketin bir ferdi olurdum. Ey ABD'nin Temsilciler Meclisi, ne anlatsak boş, ne biliyorsanız onu yapın, elinizden geleni ardınıza koymayın. Ülkü Ocakları'ndan şehit çıkar, gazi çıkar, kahraman çıkar, siyaset ve devlet adamı çıkar, bilim insanı çıkar, adam gibi adam çıkar. Bir tek çıkmayacak teröristtir, haindir, devlet ve millet düşmanıdır. 


Suriye'de kalıcı çözüm

Konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye değinen MHP lideri, "Suriye'de kalıcı çözümün bulunması gerektiğini" söyledi:

Suriye'de kalıcı çözüm bulma vakti gelmiştir. Kremlin Sözcüsü'nün Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirmediği açıklaması gerçek dışıdır. Soçi Zirvesi, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliği imkanlarını derinlemesine ele almış ve karşılıklı anlayış ön plana çıkmıştır. Temmuz 2019'da ülkemize gelen S400'le ilgili tavizsiz tutumumuz, egemenlik konumumuzun doğal sonucu olarak cümle aleme ilan edilmiştir. ABD yönetimi, Rusya'dan silah ve askeri malzeme alan ülkelere yaptırımlar devreye sokmaktadır. Türkiye'yi de içine almıştır. Devletimizin egemen vasfından vazgeçeceğimizi bekleyenler, aldığımız füze ve hava savunma sisteminin depolarda çürümesini tavsiye edenler iradesiz mankurtlardır. Varsın tehdit etsinler, Türkiye'nin şerefini çiğnetmeyiz. PKK'ya silahı hak görüyor da savunmamız mı göze batıyor. Afganistan'ı bu hale getiren kimdir? 

"Kürt sorunu yok"

MHP Genel Başkanı, siyasetin son günlerdeki konusuna da değinerek “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimi sorun olarak gören CHP, İP, HDP vardır. Türk milleti birdir, kardeştir, büyük bir ailedir” görüşünü tekrarladı.

Anayasa açıklaması

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Değişmez maddeler anayasaya konulmamalıdır" şeklindeki ifadeleriyle tartışmaya açtığı konuya da değinen MHP lideri, “Anayasa’nın ilk 4 maddesi milli varlığımızın kilididir. Anayasa temelinde yıkıcı teklifler düşmana yarayacaktır” dedi.

"Bölücü kebapçılar"

Ekonomiye ilişkin görüşlerini de paylaşan MHP liderinin "bölücü kebapçılar" ifadesi dikkati çekti:

Yumurta, et, süt, peynir fiyatlarının artışından; çarşı, pazar, marketlerdeki vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak sızlananlara, şikâyet edenlere hak veriyor, bu kardeşlerime bir şey demiyorum. Fırsatçıların üzerine gidiliyor, simsarların peşine düşülüyor, vatandaşımızın kesesine göz diken yağmacılardan da hesap soruluyor. Destekliyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz.  Fakat vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU