Kabil'de camiye düzenlenen bombalı saldırıyı IŞİD üstlendi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de, dün bir camiye düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı IŞİD üstlendi

Taliban'ın Sözcüsü'nün geçen hafta ölen annesi için toplanılan başkent Kabil'deki camiye düzenlenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi / Fotoğraf: AA

Reuters’in aktardığına göre ABD'nin çekilmesiyle Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'ın Sözcüsü'nün geçen hafta ölen annesi için toplanılan başkent Kabil'deki camiye düzenlenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken, 32 kişi de yaralanmıştı. Afganistan’ın geçici hükümeti, olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.

IŞİD saldırıları arttı

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından terör örgütü IŞİD saldırılarını artırdı.

IŞİD, Taliban sonrası en kanlı eylemini Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nda gerçekleştirmişti.

Havalimanı'nda 27 Ağustos'ta düzenlenen terör saldırısında 13'ü ABD askeri olmak üzere en az 170 kişi yaşamını yitirmişti.

IŞİD'in, Afganistan'daki kalesi olarak bilinen Celalabad'da 18 ve 19 Eylül'de düzenlediği bombalı saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Taliban yetkilileri, IŞİD'in Afganistan için büyük bir tehdit oluşturmadığını ve terör örgütlerinin ülkedeki faaliyetine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

 

Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU