Milletvekillerinin kavga etmemesi için Meclis’te yeni önlemler

TBMM’de anti-statik halılar ve bakır telden topraklama gibi uygulamalar hayata geçirildi

2017 yılında anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında çıkan CHP ve AK Partililerin kavgasından. (Fotoğraf: AA) 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TMMB) Genel Kurul salonunda, milletvekilleri arasındaki gerilimi ve stresi önlemek amacıyla yeni adımlar atıldı.

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz’ın haberine göre, TBMM yönetimi, zaman zaman sert tartışmaların hatta yumruklaşmaya varan kavgaların yaşandığı Genel Kurul salonunda, vekillerin “stres ve gerginlik birikimini” önlemeye yönelik tedbirler aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu çerçevede zemine güçlü iletken olan bakır tel topraklama yapıldı, anti-statik halılar döşendi. Özellikle elektronik sistemlerden kaynaklanan vücuttaki yoğun elektrik birikimini önlemek için zemine bakır tel topraklama yöntemi uygulandı.

Yenilenen anti-statik özellikli halılarla da vekillerin stres yükünün azaltması hedeflendi. Milletvekillerinin daha yoğun oksijen alarak rahatlamaları için Genel Kurulu’nun havalandırma sistemine destek olacak şekilde vekil sıralarına, arabalarda olduğu gibi, havalandırma ünitesi yerleştirildi.

Uyku moduna geçmeleri önlenecek

Bu tedbirin özellikle uzun soluklu çalışmalarda Genel Kurul’daki havanın kalitesinin düşmesi ve oksijen azlığı nedeniyle vekillerin ister istermez uyuma moduna geçmelerini önlemeyi de amaçladığı belirtiliyor.

Çekmeceler söküldü

Öte yandan milletvekillerinin protestolar sırasında sıra kapaklarına vurmanın dışında sıklıkla başvurdukları çekmeceleri çekip iterek gürültü yapma yöntemine karşı da çekmeceler sökülerek önlem alındı.

 

Milliyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU