Selvi: Küçük esnaftan vergi kaldırılıyor

“Sorunlar tespit edildi, şimdi adım adım çözümler devreyle sokuluyor”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 250 bin liranın altında cirosu olan esnafın gelir vergisinden muaf olmasına dair bir çalışma yapıldığını söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 7 maddelik bir rapor sunulduğunu hatırlattı.

“Sorunlar tespit edildi, şimdi adım adım çözümler devreyle sokuluyor” diyen Selvi, bir maddenin küçük esnaftan alınan gelir vergisiyle ilgili olduğunu söyledi.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

Küçük esnafın omzundaki vergi yükünün kaldırılması için bir çalışma yapılıyor. 2021 yılı için yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan esnafı vergiden muaf tutacak düzenleme geliyor. 2022 yılında yürürlüğe girecek düzenleme 57 maddeden oluşacak ve 850 bin esnafa vergi mükellefiyeti sağlayacak. Vergi kaçağının önlenmesi açısından defter tutmaya devam edecekler ama 2022 yılında yeniden değerlendirme oranıyla bu rakam 250 bin liraya çıkacak. 250 bin liranın altında cirosu olan esnafı kapsayacak. Terzi, ayakkabı tamircisi, berber, kahvehane gibi basit usulde defter tutan küçük esnaf ile yıllık cirosu 240 bin liranın altında olanların gelir vergisinden muaf olması öngörülüyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU