Bakan Kasapoğlu: Öğrenci olmayıp gösteri yapanlar var

"Kötü niyetli, istismar aracı olanlara da kanmayız. İyi niyetli herkesle görüşürüz"

Fotoğraf: Twitter

Barınacak yer bulamadığı için öğrencilerin parkta uyuması gündemdeyken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’ndan bir açıklama geldi. Kasapoğlu’na göre bazı kişiler öğrenci olmamasına rağmen parklarda uyuyarak gösteri yapıyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yurt sorunu konusunda Kasapoğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Yurt sorunu üzerinden bir algı operasyonu yürütülmek isteniyor” iddiasını dile getiren Selvi, Kasapoğlu’nun “Sorun nerede” sorusuna şöyle yanıt verdiğini söyledi:

Gençler muhalefetin istismar etmek istediği bir kitle. Buradaki yoğunluğu kendilerince istismar vesilesi yapıp, algı yönetmeye kalkıştılar.

Selvi, Kasapoğlu’na Türkiye’nin birçok şehrinde sokaklarda yatan öğrenciler ile görüşüp görüşmeyeceğini sordu. Bakanın yanıtı şöyle oldu:

Bu arkadaşlar önce bize hangi yurda başvurmuşlar, hangisine kabul alamamışlar bildirsinler. Başvurularını alalım, kaçıncı yedek öğrenelim. Kendilerini tanıyalım. Maalesef öğrenci olmayıp, İstanbul’da evi olup diğer şehirlerde gösteri yapanlar var. Bizim niyeti halis olan her gencimizle diyaloğumuz, bağlantımız olur. Her zaman kapımız açıktır onlara. Ama kötü niyetli, istismar aracı olanlara da kanmayız. İyi niyetli herkesle görüşürüz.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU